Botania Food & Beer Garden in Utrecht geopend

Botania Food & Beer Garden in Utrecht geopend

In het nieuwe warenhuis Green UP in Utrecht zit sinds kort Botania Food & Beer Garden. Het is een initiatief van Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn van restaurant The Streetfood Club in Utrecht en botanische brouwer Lowlander. Kijk onder dit bericht voor meer foto’s.

Foto's: Lars Verkroos en José Rodenburg

botania

Botania: gezond en lekker eten

Schreutelkamp: “We geloven dat gezond en voedzaam eten lekker is en niet saai hoeft te zijn. We proberen zoveel mogelijk producten een tweede leven te geven. Zo gebruiken we overgebleven citrusschillen en recyclen we koffiedik voor een oesterzwamkwekerij. In onze keuken gebruiken we verschillende conserveringstechnieken om ingrediënten langer houdbaar te maken én om ze lekker te laten smaken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van meer horeca-openingen!

Botania: bier-foodpairings

botania

Frederik Kampman, mede-oprichter van Lowlander: “Waar wij botanicals zoals kruiden, specerijen en fruit toevoegen aan onze bieren, voegen chefs deze net zo goed toe aan gerechten om deze meer kleur, smaak en diepgang te kunnen geven. Des te mooier vinden we het om deze werelden samen te brengen met goede bier-foodparings.” Green UP zit op de plek waar voorheen boekhandel Broese zat en zal er, net als het restaurant, 2,5 jaar te vinden zijn.

De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische en vegan gerechten: overwegend gezond en afgewisseld door verrassende guilty pleasures. Van huisgemaakte banana pancakes en licht pittige bloemkool currys tot finger food zoals halloumi fries en mais tempura. Ook zullen er ook maandelijkse evenementen bij Botania worden georganiseerd. “Als het aankomt op een groenere toekomst in combinatie met smaak, delen wij onze kennis maar al te graag”, aldus Kampman. “Daarom lanceren we verschillende workshops, masterclasses en seminars die jou hier alles over zullen leren. Thema’s als wecken en inmaken en de kracht van de natuur inzetten om smaak te creëren zijn enkele voorbeelden die we zullen behandelen.”

Gerelateerd nieuws