Lowlander bier organiseert botanische diners
Advertorial

Lowlander bier organiseert botanische diners

Brouwerij Lowlander organiseert een een aantal botanische diners op bijzondere plekken in o.a. Nederland en Engeland. Hiermee wil het biermerk, dat brouwt met de beste botanische kruiden, de veelzijdigheid van botanische ingrediënten vieren. Het eerste diner vindt plaats op 4, 5 en 6 augustus in de tuin van Het Smaakmuseum n Odijk. Museumdirecteur Jasper Udink ten Cate, ook bekend als Creative Chef, kookt met de collectie uit de museumtuin en de gerechten worden gecombineerd met bijpassende bieren van Lowlander.

Het Smaakmuseum is een bijzondere locatie: het creëert tentoonstellingen die geproefd kunnen. Denk daarbij aan historische plantenrassen, vergeten groenten en oude bereidingswijzen. Eetbare bloemen, meer dan 50 aardbeirassen, 20 soorten munt, Vleutense Vroege en Utrechts Glorie: de smaken liggen er voor het oprapen.

​Koken, design en kunst
​Jasper Udink ten Cate is de oprichter van het museum. Hij ​weet met zijn passie voor koken, design en kunst steeds weer een smaakmakende eetbeleving neer te zetten. Hij is bovendien auteur van het wereldwijd bekroonde Creative Chef Cookbook en presenteerde zijn concepten op de Design Weeks in New York, Milaan en Eindhoven. Met zijn eetbare 3D stillevens “Taste of the Dutch Masters” won Jasper in 2017 de Horecava Innovation Award én de Beste Idee Award.

​Tickets
Udink ten Cate en Lowlander bundelen nu de krachten. Niet zo gek, want Lowlander (opgericht in 2015) brouwt met veel botanische kruiden, zoals bijvoet, gagel, heide, duizendblad, thee, jeneverbes, gember, karwij, anijs, nootmuskaat en kaneel. Voor het botanische Lowlander diner zal uiteraard worden gekookt met oogst uit de tuin. Tickets kosten 55 euro per stuk (4 gangen incl. 4 bijpassende bieren) en zijn hier beschikbaar. Een rondleiding door Het Smaakmuseum door tuinder en curator Henk van Berkel is inbegrepen.

Volgende locaties
Greenhouse Living Rotterdam – 22, 24 & 25 augustus 2017
Kopenhagen / DK – herfst 2017
Harvey Nichols Edinburg / UK – herfst 2017
Harvey Nichols Leeds / UK – herfst 2017
Harvey Nichols Birmingham / UK – herfst 2017
Hortus Botanicus Amsterdam – december 2017