Bijna open: Carmel Market in Utrecht

Bijna open: Carmel Market in Utrecht

Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn, bekend van onder andere The Rum Club en Streetfood Club in Utrecht, zijn op stoom. Donderdag 16 september gaan de deuren open van het levendige Carmel Market, aan het Janskerkhof in Utrecht. Bekijk foto’s van het interieur onder dit bericht.

Foto’s: Lars Verkroost

Carmel Market: samen zijn en samen delen

carmel market

De twee ondernemers zeggen: “Carmel Market is een van de populairste en levendigste markten van Tel Aviv. Hoewel deze stad het startpunt van onze culinaire reis is, is dit zeker niet de eindbestemming. We noemen onze keuken ‘modern Middle Eastern mediterranean’, een keuken die een veel groter gebied beslaat. Deze blend van invloeden zorgt voor een georganiseerde chaos op tafel, een balagan. Met brood als verbindende factor, gaat het in dit concept om samen zijn en samen delen.”

De Levant is de historisch- geografische naam voor een uitgestrekt gebied in West- Azië, en beslaat landen als Syrië, Libanon, Jordanië, Israel, maar ook Turkije, tot de kusten van Griekenland, Cyprus en Egypte.
Tel Aviv representeert deze keuken op een vooruitstrevende manier; ‘Where East meets West’, waar traditie en de nieuwe wereld samen blenden. Yotam Ottolenghi heeft deze keuken de afgelopen jaren veel bekendheid gegeven.

Carmel Market: het interieur

carmel market

Druk op tafel, dus rustig in het interieur, aldus de twee ondernemers. “De kleuren en materialen zijn natuurlijk en puur. Dit resulteert in een ingetogen stijlvolle inrichting. Samen met de originele details uit het pand, mixt dit net als de gerechten modern met traditie, maar op een verfijnde manier. Ook aan de buitenlucht is gedacht, het marktgevoel van de Carmel Market wordt doorgetrokken in de ruime binnentuin, de hidden gem van Utrecht.”

Carmel Market is te vinden op het Janskerkhof 10, pal naast ons andere restaurant The Streetfood Club en op steenworp afstand van de Dom. Het restaurant zal ongeveer 100 zitplaatsen binnen hebben, met nog eens 50 in de binnentuin en 50 op het terras aan de voorzijde. We zullen open zijn voor ontbijt, lunch, borrel en diner.”

Licht en geluid

dEP de Sfeerontwerpers heeft het licht- en geluidsontwerp gemaakt en de besturing en montage verzorgd. Eigenaar Sam Anders: "Het is voor ons altijd een creatieve uitdaging om met deze horecaondernemers de mooiste ideeën tot leven te laten komen. Al hun zaken hebben een eigen identiteit en sfeer en met de toepassing van de juiste verlichting en geluid wordt dit versterkt."