Zevende vestiging van Lebkov & Sons geopend in Amsterdam

Zevende vestiging van Lebkov & Sons geopend in Amsterdam

Horecaondernemer Grardie Akkerhuis heeft onlangs de zevende locatie van Lebkov & Sons geopend. Deze locatie is te vinden op de Roetserseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. Studenten en buurtbewoners kunnen er terecht voor vers en huisgemaakt lekkers, maar ook voor een (afstudeer)borrel.

Foto’s: Corentin Haubruge

restaurant lebkov & sons amsterdam

Lebkov & Sons

Grardie Akkerhuis is met zijn partner, zoon en dochter eigenaar van de keten. Hij vertelt: “Net als in Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht draait het hier om gezond, lokaal, duurzaam en lekker eten en drinken, vers bereid en op een high-trafficlocatie. Bier, wijn en fris krijgen, net als verse avondmaaltijden als lasagna en ovenschotels, een prominentere plek op de kaart.”

“Deze nieuwe Lebkov-zaak heeft bovendien een informal area, waar studenten samen kunnen werken, maar ook een borrel kunnen houden.” De kenmerkende houten banken, 'meanderende’ tafel en wanden met zwarte en lichtgetinte vierkanten komen in deze nieuwe vestiging terug.

restaurant lebkov & sons amsterdam

‘We kregen de kans’

De Universiteit van Amsterdam bepaalde, na een selectieprocedure met presentaties van gegadigden, welke ondernemer zich hier mag vestigen. “Wij krijgen die kans, ook omdat we een familiebedrijf zijn, en die grijpen we natuurlijk aan”, zegt Akkerhuis.

Niet alleen Akkerhuis en zijn partner, maar ook zijn dochter en zoon zijn actief in de zaken. Bovendien werkt de familie sinds 2018 samen met architectenbureau Akkerhuis uit Parijs, niet geheel toevallig het bureau van Akkerhuis’ broer. “Zij hebben op de Zuidas en in Utrecht Lebkov 2.o neergezet, met veel hout, uit Milaan, en een andere uitstraling dan de meer industriële eerste zaken”, zegt Akkerhuis. “Die sfeer gaan ze in Amsterdam doortrekken.”

Familie

”Familie” betekent voor Akkerhuis overigens meer dan een bloedband. “De managers in onze zaken voelen ook als familie. We zijn geen keten, maar verkopen echt een ‘moment uit’, met goede inrichting, goede producten en fijne mensen. En we kijken naar de lange termijn, niet naar de ‘quick win’.

 

“Een rare tijd is een understatement als je het over het afgelopen jaar hebt”, zegt Akkerhuis. “Maar het was voor ons geen reden om stil te zitten. Zoals een bekende bokser eens zei: je moet in beweging blijven, dan heb je de minste kans om geraakt te worden. Wij zijn niet altijd actief op zoek, maar het leven is te kort om mooie kansen te laten liggen. Als een mooie high traffic locatie zich aandient, laten we ons niet tegenhouden. Want de wereld is straks gewoon weer open.”

Ontwerp: Studio Akkerhuis Architects Paris
Interieur: Wood-Skin Milaan
Verlichting: Modular + &Tradition