Biercuisine

Website Biercuisine.nl voortgezet door Birdy Publishing

Biercuisine.nl, de oudste website over bier & food, wordt na ruim 20 jaar voortgezet door Birdy Publishing BV, de uitgever van Bier! magazine, Brouw! magazine en Bierradio.nl. Biercuisine.nl is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld door Han Hidalgo en Jaap Keldermans. Birdy Publishing heeft de website technisch en grafisch compleet vernieuwd en hiermee is het behoud van deze smakelijke website vol bier/spijscombinaties voor de toekomst gegarandeerd. Biercuisine.nl is dé website voor smakelijke biergerechten.

Biercuisine

Han Hidalgo is als bierliefhebber al vele jaren een bekend gezicht in de bierwereld. Hij was een van de eerste mensen in Nederland en België die schreef over bier/spijscombinaties. Daaruit voort kwam de website Biercuisine.nl, ontwikkeld samen met compagnon Jaap Keldermans. Eraan gekoppeld is een drukbezochte Facebook-pagina met veel smakelijke gerechtjes in combinatie met bier.

De website Biercuisine.nl was aan vernieuwing toe, maar Hidalgo en Keldermans zagen dat zelf niet meer zo zitten. Fedor Vogel van Birdy Publishing ziet de overname van de website als een mooie uitbreiding van het portfolio aan biermedia: “Deze grote verzameling aan gerechten met bier mag niet verloren gaan. Het werk van Han en Jaap moest voortgezet worden. Ik ben blij en trots dat Han Hidalgo zo lang het kan bij de website betrokken blijft, zodat we kunnen blijven genieten van zijn gerechtjes en biertapas. Wij zullen de website voor de toekomst in stand houden en verder uitbreiden.”

Biertapas en veel meer

De volledig vernieuwde website, die 17 december online gaat, heeft een nieuwe, modernere ‘look and feel’ en een heldere indeling. Zo is er het menu ‘Biertapas’ waar je snelle gemakkelijke hapjes en snacks vindt met bijpassend bieradvies. Het menu ‘Recepten’ is onderverdeeld in vier submenu’s: Beers & Beans, Voorgerechten, Hoofdgerechten en Nagerechten. Onder Beers & Beans vind je de heerlijkste gerechtjes met bijvoorbeeld witte bonen, bruine bonen, rode bonen, zwarte bonen, tuinbonen, kapucijners, linzen en kikkererwten, allemaal mét bijpassend bieradvies. Onder het menu ‘Brouwerijen’ staan recepten met bieren van kleine en grote brouwerijen, specifiek door Han Hidalgo voor deze brouwerijen ontwikkeld. De website heeft nu ook een handige zoekfunctie en bevat verder nog algemene informatie over koken met bier, bierpublicaties en links naar interessante bierwebsites.