Villa Wanrooy in Doetinchem is geopend

Villa Wanrooy in Doetinchem is geopend

Villa Wanrooy in Doetinchem is vorig jaar flink verbouwd en deze zomer heropend. Het heeft nu ook een restaurant met terras: Van Mien. Monique Caerteling en Liesette Hensen runnen het hotel met restaurant en willen mensen laten ervaren ‘hoe geweldig de Achterhoek is’. Bekijk de foto’s ervan onder dit bericht.

Villa Wanrooy: zeven kamers

van wanrooy

Villa Wanrooy is te vinden op de kop van de Grutstraat in Doetinchem, in een monumentale stadsvilla met historische walwoningen en een ruime stadstuin. Het startte in 1881 als leerlooierij tegen de historische stadswal aan.

Er zijn zeven kamers aan met elk een eigen stijl. De kleurrijke inrichtingen zijn geïnspireerd op de smaken zout, zoet, pittig, umami, zuur, bitter en smaakloos. De thema’s verwijzen naar de grote liefde die team-Wanrooy deelt: die van goede, lokale, eerlijke producten.

Eetwinkel Van Mien

van wanrooy

Beneden in de villa is er een nieuwe eetwinkel: Van Mien, waar een patissier taarten bakt. Gasten kunnen hier ontbijten, lunchen en dineren. Op de kaart staan onder andere eggs benedict met Hollandaisesaus, pancakes met blauwe bessencompote, smerig lekkere frieten’, het ‘Groentetuintje’, en een plateau met lokale droge hammen, worstjes en kazen. Er wordt gewerkt met duurzame leveranciers. Zo is de koffie van Bocca, en worden er duurzame wijnen uit de Achterhoek en Europa geschonken. Ook staan er ook veel lokale biertjes op de kaart. Ook zijn er producten te koop. Denk aan groenten uit het seizoen, vers brood, duurzaam vlees en kaas.

Geschiedenis van het pand

Villa Wanrooy werd in 1881 gebouwd door de leerlooier Struben, op de plek van de in 1862 gesloopte Grutpoort. Rond 1930 werd het pand gekocht door de familie Wanrooy, die een schildersbedrijf had. Schildersbedrijf Villa Wanrooy is tot 2003 in het pand gevestigd geweest. De bijzondere glas-in-lood ramen zijn van hun hand. Van 2008 tot 2014 zat er een daklozenopvang in het pand. Daarna heeft het 5 jaar leeg gestaan

Het concept valt onder HIM+. Dit bedrijf heeft ook Hotel Villa Ruimzicht, LEV Foodbar, Hotel de Wereld in Wageningen en LEV.by Mike in Winterswijk.
 

Tags: 

Gerelateerd nieuws