Van der Valk Deventer is een ode aan het verleden

Van der Valk Deventer is een ode aan het verleden

Aan de rand van een bosrijk gebied in Deventer ligt een Van der Valk-hotel, geopend in februari. Het hotel is een weerspiegeling van de stad in de middeleeuwen, met veel Scandinavische invloeden. Bekijk de foto’s van het interieur van Van der Valk Deventer onderaan dit bericht.

van der valk deventer

Van der Valk Deventer

Deventer maakte in het verleden deel uit van het Hanzenetwerk dat zich uitstrekte over een groot deel van Noord-Europa. “Vandaar de lichte, zachte pasteltinten”, vertelt Hedwig van der Valk, samen met haar team verantwoordelijk voor het interieur. “Daarnaast was Deventer vroeger een echte ambachtsstad. Dat zie je terug in de wandkleden in de lobby: die zijn met de hand gemaakt. En ook in de grote trap in de lobby zit veel ambachtswerk. Een echte eyecatcher.” Verder in de lobby: een grote bibliotheekwand, die het boekenverleden en het Dickensfestival van de stad symboliseert. De markten zie je terug in het live cooking-buffet, met diverse marktkraampjes. Daarnaast zijn de kerken van Deventer een grote inspiratiebron geweest. De hotelbar is in de gotische stijl ingericht. En op de stoelen vind je rijk geweven print met kerken.

Duurzaamheid

Het Van der Valk-hotel is het eerste energieneutrale en aardgasloze Valk hotel van Nederland. De warmteopwekking wordt beperkt door in te zetten op maximale warmteterugwinning van interne energiestromen. De ventilatie wordt geregeld op basis van CO2, de LED-verlichting is energiezuinig in gebruik en de kozijnen zijn voorzien van triple glas. Het hotel heeft tien verdiepingen met veel faciliteiten. Zo is er een wellness en zwembad te vinden op de negende etage. Deze zijn modern ingericht, waarbij ook rekening is gehouden met duurzaamheid.