Totaalconcept bij The Greanery

Totaalconcept bij The Greanery

Pop-uprestaurant The Greanery heropent op vrijdag 3 december in het Transformatorhuis, op het Westergasterrein in Amsterdam. Onder het mom: ‘eindelijk weer iets te vieren’, belooft het restaurant gasten de hele maand december een totaalconcept, dat per geserveerde gang compleet verandert.


The Greanery (Kristen van Santen)

Pop-uprestaurant The Greanery

The Greanery zou eigenlijk vorig jaar al openen, maar corona gooide roet in het eten. Initiatiefnemers Clayton Fredrik en Atakan Akardere lieten het idee echter niet los en nu is het dan zover en opent het pop-uprestaurant van 3 tot en met 29 december de deuren. Gasten kunnen reserveren voor de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond, terwijl op andere avonden ook groepsarrangementen mogelijk zijn. Daarnaast is The Greanery ook open tijdens de Kerstdagen. Het Transformatorhuis transformeert voor de gelegenheid in een groene omgeving, met behulp van video-mapping. Verder zorgen acts en entertainment in de vorm van live achtergrondmuziek voor de totale beleving. Het thema in Amsterdam is ‘Regions of Holland’.

‘Restaurant van de toekomst’

The Greanery is een duurzaam pop-uprestaurant dat op innovatieve en baanbrekende manier wordt gerund: volledig op batterijen met in Amsterdam opgewekte groene energie. Bovendien gebeurt dit zonder verdere CO2-uitstoot. Daarnaast is er een grondstofplan en een logistiek plan voor alle materialen ontwikkeld, om het streven naar ‘zero waste’ te bewerkstelligen. Atakan Akardere: “We hebben nog steeds de ambitie om via doorontwikkelde versies uiteindelijk binnen nu en vijf jaar uit te groeien naar het ‘Restaurant van de toekomst’. Daarbij kijken we ook zeker naar andere iconische locaties buiten Amsterdam.”


The Greanery (Kristen van Santen)