The Highland Group breidt uit met Hotel Rokin

The Highland Group zet in op Amsterdam. Het familiebedrijf heeft op dit moment vier hotels in het centrum van de stad: het viersterrenhotel The Highlander, het met themakamers ingerichte boutique hotel The Highland House, het budget hotel Tourist Inn en Hotel Sint Nicolaas, in een monumentaal gebouw op steenworp afstand van het Centraal Station. Dit najaar voegt The Highland Group een vijfde locatie in hartje centrum toe aan zijn collectie: Hotel ROKIN.

The Highland Group

The Highland Group is een familiebedrijf bestaande uit de broers Jeffrey, Steffan en zus Maxine Hoogland. Het trio nam in 2013 Centre Hotels over van de vorige generatie en maakte daar in 2017 The Highland Group van. Waar Jeffrey en Maxine zich meer thuis voelen aan de creatieve kant en zich bezighouden met onder andere de sales, renovaties, operations en de styling, is broer Steffan meer van de cijfers. Hij neemt dan ook de zakelijke, financiële kant en HR voor zijn rekening.

Het is mooi dat we allen een eigen ‘specialisme’ hebben. We versterken elkaar. We zijn alle drie eigenaar, delen de passie voor hotels en komen uit dezelfde familie. Dan heb je als bedrijf direct al een voorsprong. We kunnen op elkaar bouwen en delen dezelfde ambities.’ vertelt Jeffrey, de oudste van het stel.

hotel rokin

Het drietal onderscheidt zich door open-minded te zijn en een familiaire touch te garanderen. Elk hotel heeft zijn eigen manager plus team die verantwoordelijk is voor het betreffende hotel. Er is veel onderling overleg tussen het management dat het personeel stimuleert zich ook in te zetten voor en ervaring op te doen in de andere hotels. Ook qua service gaan alle vestigingen van The Highland Group verder dan het gemiddelde Amsterdamse hotel. Zo worden alle hotels door gasten geroemd om de persoonlijke aanpak en op maat gemaakte service. En worden hotelmedewerkers in reviews regelmatig uitgebreid bedankt voor de goede zorgen. De ambitie is om de komende jaren met alle hotels binnen hun segment in de top 10 van Tripadvisor te staan en het verwachtingen overtreffen staat steevast bovenaan op het prioriteitenlijstje.

Een warm bad

Bestaande hotels naar een hoger niveau tillen, een eigen karakter geven en zodanig verbeteren dat het echt een aanwinst wordt voor de stad en haar toeristen, is wat het bedrijf het liefst doet. Met veel toewijding en altijd beredeneerd vanuit het oogpunt van de gast. Het familiebedrijf sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer locaties worden toegevoegd, maar groeien om het groeien is geen ambitie van het drietal. Een hotel moet wel echt een toevoeging zijn en geenszins de connectie en feeling met de groep, de gasten en het team in de weg staan. Dat alle hotels uit het portfolio van The Highland Group in en rondom de Spuistraat - tussen het CS en de Dam - te vinden zijn is dan ook geen toeval. ‘Dat is prettig, want zo kunnen we veel makkelijker en intensiever met alle managers samenwerken.’ Die eerder genoemde persoonlijke benadering gaat namelijk niet alleen op voor gasten; ook – nieuwe – collega’s en werknemers komen terecht in een warm bad. ‘Je bent een familiebedrijf of niet. We zijn een hechte club. Elk nieuw teamlid wordt dan ook vanzelfsprekend door ons bestempeld als nieuw familielid’. vertelt Jeffrey verder.

hotel kamer gasten hotel rokin

Opening 5e hotel

The Highland Group is altijd op zoek naar gepassioneerde hospitality-talenten om het team van The Highland Group mee uit te breiden. Zo ook voor hun nieuwste hotel, hotel ROKIN dat zich bevindt in een prachtig monumentaal pand in het centrum van hartje Amsterdam.Het is een bestaand hotel en zal in het komende jaar worden gerenoveerd tot eigentijds ‘driesterren ++’ boutique hotel. De bekende ontwerper Osiris Hertman van Osiris Hertman Studio is in de arm genomen om het ontwerp te maken voor de nieuwe aanwinst.

Voor meer informatie over The Highland Group, alle hotels en openstaande vacatures, bekijk de website van The Highland Group

Tags: