The Dublin House is een nieuwe Ierse pub in Zwolle

The Dublin House is een nieuwe Ierse pub in Zwolle

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds juni het opvallende The Dublin House. We spreken met eigenaar Jan Briek over zijn nieuwe ‘pub met de uitstraling van een Iers landhuis’. Eind dit jaar wordt er met bargoeroe Lennart Deddens nog een cocktailbar in het pand geopend. Bekijk foto’s van The Dublin House onder dit bericht.

Foto’s: Paul Thijssen

the dublin house

The Dublin House: monumentaal pand

The Dublin House in Zwolle is een pub met de uitstraling van een Iers landhuis, in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens was gevestigd. “We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig”, vertelt eigenaar Jan Briek. Het ontwerp is gedaan door het bureau Too Many Agencies.

Je komt binnen via een grote zaal - de tavern - met comfortabele banken en een antracietkleurige bar. Via een trapje loop je naar Sally’s corner, voor koffie, een borrel, of de private dining. In de bibliotheek kunnen gasten tussen de hoge boekenkasten borrelen of naar sport kijken en in de barn staan leren chesterfields rond een antieke schouw.
Sowieso kan niemand op de buitenkant van het pand heen, waar grote gekleurde letters met The Dublin House het pand sieren.
 

‘Het loopt als een tierelier’

Verder vallen op: de balkenplafonds, warme verlichting, antieke portretten en hoge raampartijen. “Het loopt vanaf het begin als een tierelier”, aldus Briek. “En er zijn ideeën om de horecazaak nog uit te breiden.” Eind dit jaar wordt er met ondernemer en bartender Lennart Deddens een cocktailbar in het pand geopend: The Peacock Bar.

Design: Too Many Agencies

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!