(Gratis) tickets voor vakbeurs The Art of Drinks

(Gratis) tickets voor vakbeurs The Art of Drinks

Op zondag 31 oktober en maandag 1 november vindt voor het eerst The Art Of Drinks plaats, op het Westergasterrein in Amsterdam. De drankenbeurs is gericht op professionals uit de horeca- (de maandag) en retailindustrie (de zondag). Via deze link is een beperkt aantal dit tickets gratis verkrijgbaar.

The Art of Drinks: trends spotten


the art of drinks

Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennismaken met verschillende dranktrends op het gebied van bier, sterk en wijn, maar ook op het gebied van non-alcoholisch, mixers en technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt. Makers van onder andere wijnen, bieren en distillaten staan samen met bartenders, sommeliers en chefs om hun liefde voor het vak te delen met de aanwezigen.

Tijdens het event kunnen alle dranken worden geproefd met het proefglaasje dat de bezoeker bij binnenkomst krijgt. Er kunnen tientallen verschillende workshops en seminars van professionals uit de industrie worden gevolgd.

The art of Drinks: de locatie


Het Transformatorhuis zal geheel in het teken staan van wijn met 20 verschillende huizen die hier hun wijnen presenteren. Ook kunnen bezoekers in de twee Tasting Theaters en de Tasting Room proeven. In de Gashouder vinden bezoekers bieren, distillaten en mixers. In ruim 50 stands van onder andere Multi Bier, De Kuyper, Pernod-Ricard, Zuidam en Bacardi-Martini kunnen hier honderden verschillende bieren en dranken worden geproefd.

The Art of Drinks is inmiddels ook als online platform gelanceerd. Hierop zijn de 3 belangrijkste pijlers gestalte gegeven: educatie, informatie en inspiratie. Verhalen van en over de makers van dranken, bartenders, (bier-)sommeliers en chefs zijn hier te vinden. Ook vind je hier recepten voor cocktails en foodpairing van de bekendste bartenders en chefs.


the art of drinks

Samenwerking met Westergas

Er is bewust gekozen voor de samenwerking met Westergas. Deze organisatie streeft naar een zo duurzaam mogelijke manier van handelen. Dit vertaalt zich in duurzame energie, besparing op aanvoer door leveranciers door producties waar mogelijk te combineren en in volledig gescheiden afvalstromen. Tijdens The Art Of Drinks zal enkel met glas kunnen worden geproefd, wat een besparing van vele duizenden plastic bekers oplevert.