Jacob Jan Boerma

Restaurant Aroma opent op plek van De Leest***

Jacob Jan Boerma heeft zijn driesterrenzaak De Leest in Vaassen verkocht aan Jan Leurne. Samen met chef Pasquale Carfora en sommelier Elisa Leune opent hij in september een Italiaans fine dining-restaurant: Aroma. Boerma zal hier als adviseur voorlopig bij betrokken blijven.

Nieuw hoofdstuk op plek Jacob Jan Boerma


“Er is geen betere plek om gasten een unieke smaakervaring te presenteren dan Jacob Jans voormalige restaurant. Op deze manier willen we een nieuw hoofdstuk toevoegen aan een plek die een symbool is geworden van de Nederlandse haute cuisine”, zegt Leune. Afgelopen dinsdag was de officiële overdracht. De nieuwe eigenaar en chefkok mikken op september als openingsmaand. Er zal plek zijn voor ongeveer 35 gasten.

Leune: “Met dit nieuwe concept willen wij onze gasten een creatieve en inspirerende culinaire reis door Italië laten maken. Het worden dan ook geen standaard Italiaanse gerechten, maar wel bereid met de pure technieken uit de Italiaanse keuken. Daarbij zal alleen gebruik gemaakt worden van de beste Italiaanse ingrediënten en lokale Nederlandse producten, die we op Italiaanse wijze integreren in onze keuken.”

Over de nieuwe chef

Pasquale Carfora, geboren en opgegroeid in de regio Lazio ten zuiden van Rome, voert de keuken aan en zal met Elisa Leune het restaurant gaan leiden. Na onder andere gewerkt te hebben als Chef de Cuisine bij Grand Hotel Krasnapolsky, restaurant Cosa in Baarn en in de keuken te hebben gestaan bij Antica Osteria Nonna Rosa * in Vico Equense (IT) en La Pergola *** (Hilton Waldorf Astoria) in Rome (IT), zal Carfora nu richting geven aan de gerechten bij Restaurant Aroma: ‘Het doel van mijn gerechten is om een harmonie te creëren tussen kwaliteitsproducten uit Italië , die wij veelal rechtstreeks invoeren, én seizoen producten uit Nederland. Het resultaat? Verrassende combinaties vol intense smaken en aroma’s. Vandaar ook onze naam!”

Elisa Leune, Jan’s dochter, zal als gastvrouw en wijnspecialist de gasten adviseren uit een brede selectie van Italiaanse kwaliteitswijnen, bewaard in de luxe wijnkelder van het restaurant. ‘Bij goede Italiaanse gerechten horen natuurlijk de beste Italiaanse wijnen. Wij zullen een grote selectie voeren van bekende maar vooral minder bekende kwaliteitswijnen die wij ook grotendeels zelf zullen invoeren. En natuurlijk serveren we ook de heerlijkste Italiaanse likeuren en grappa’s, deels zelf gemaakt door onze eigen chef Pasquale .’

Over Jacob Jan Boerma

Eind 2019 besloot Boerma na 17,5 jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest te sluiten. Restaurant De Leest ging in 2002 open en behaalde binnen vijf maanden de eerste Michelinster. De tweede volgde in 2007, de derde in 2013.

In het derde kwartaal van 2021 opent Jacob Jan Boerma samen met Thomas Diepersloot één van de vier high end-restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp: Restaurant Fine Fleur. Botanic Sanctuary Antwerp is een luxe hotel in Antwerpen in een voormalige klooster en opent de deuren in het derde kwartaal van 2021.
Jacob Jan Boerma staat ook klaar voor de opening van een restaurant in Japan, laat hij weten in De Stentor. “Vanwege corona lukt dat nog niet, maar alles is klaar om daar te beginnen.”