Remco Kuijpers van restaurant Fitzgerald naar LIZZ

Remco Kuijpers van restaurant Fitzgerald naar LIZZ

Remco Kuijpers vertrekt bij sterrenrestaurant Fitzgerald in Rotterdam en is vanaf januari 2022 werkzaam bij LIZZ, het restaurant van boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis in Gouda. Met chef Martijn Kajuiter zal hij verantwoordelijk zijn voor de keuken.

Sterrenchef Remco Kuijpers

Rotterdammer Remco Kuijpers was de afgelopen zes jaar chef-kok van restaurant Fitzgerald, waar hij een Michelinster binnenhaalde. Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk (inmiddels gesloten) en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci en Vermeer.

De potentie van LIZZ en de ambitie van eigenaren Lennart en Sharon van Gastel en chef Martijn Kajuiter, trokken Kuijpers uiteindelijk over de streep om restaurant Fitzgerald te verlaten. Kuijpers: “Het team wil gasten vanuit het hart op alle mogelijke manieren verwennen en ze stralen een eigen identiteit uit. Ik kom heel graag dat collectief versterken.”

Zij-aan-zij

Kuijpers zal zij-aan-zij werken met Kajuiter, die sinds de start van zijn carrière in de jaren 90 bij meerdere sterrenrestaurants in binnen- en buitenland werkte. Zo verdiende hij een Michelinster bij The House van het Ierse Cliff House Hotel. Sinds januari 2021 werkt Kajuiter bij WSHS. Beide chefs hebben dus in het verleden eigenhandig een Michelinster bij elkaar gekookt.

Kajuiter: “Ze zeggen dat chefs een groot ego hebben. Dat is ook zo, maar ze stellen dat ego ook heel graag beschikbaar aan het grotere goed. Lennart en Sharon zijn enorm moedig geweest om WSHS te realiseren en het hotel verdient het beste. Daar zorgen we samen voor.” Kajuiter: “Zonder kritiek geen vooruitgang, en die ruimte is er. We zullen elkaar versterken en samen voor het hoogst haalbare niveau gaan.”

Over LIZZ

LIZZ is het casual fine dining restaurant van WSHS, niet te chique, niet te statig. De tafels zijn klassiek gedekt in een intieme setting. In het restaurant wordt er een volledig à-la-cartemenu geserveerd. Gerechten van dit menu spelen in op het moment en op de kaart staan een aantal signatures waar LIZZ bekend om staat.

Vrouwen hebben altijd een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van het Weeshuis. Daarom heeft het restaurant een naam gekregen die knipoogt naar verschillende powervrouwen uit het verleden.

Lees hier meer over restaurant LIZZ en Relais & Châteaux Weeshuis Gouda WSHS!