Qurios is nieuwste vakantiepark in Limburg

Qurios is het nieuwste vakantiepark in Limburg

Roompot, bekend van de vakantieparken, heeft een nieuw duurzaam park met brasserie en terras geopend midden in het heuvellandschap van het Limburgse ­Velpen. Het park draait onder de naam Qurios. Bekijk meer foto’s ervan onder dit bericht.

qurios

Qurios: merk van Roompot

Qurios is een het Roompot-merk dat al vijf andere locaties in Nederland heeft (de eerste opende in 2016), en is te vinden waar voorheen een het verouderde vakantiepark Eurerem stond. Er staan 185 huisjes voor twee tot tien personen, opgedeeld in tien verschillende soorten.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Qurios. Zo is deze locatie volledig gasloos, is het heuvellandschap geïntegreerd in het ontwerp, zijn er groene daken en zijn er drie veel zo veel bomen aangeplant dan er gerooid moesten worden. Van de kap zijn meubels gemaakt die overal op het park zijn terug te vinden.

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Zo is er een levensgrote scheidingswand in de brasserie gemaakt volgens het concept van “Hout van je Stad” dat voor Qurios al eerder werd toegepast in Zandvoort. Roompot verwacht jaarlijks 127.000 gasten in het nieuwe vakantiepark in Gulpen.

Ontwerp cottages: 2by4-architecten