Branchenieuws

Bijna open: luxe horecaproject in Antwerpen

In augustus opent Botanic Sanctuary Antwerp: een luxe hotel in Antwerpen in een voormalige klooster. Het hotel wil tot de hoteltop van de wereld gaan horen. Maar liefst vier high end-restaurants, waaronder één van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot, zullen er openen. In dit artikel gaan we in op alle hotel-onderdelen. Bekijk de eerste impressies onder dit bericht.

Botanic Sanctuary Antwerp krijgt 108 kamers

botanic sanctuary antwerpDe 108 kamers, suites en spa-suites in het hotel zijn verdeeld over vijf historische gebouwen: het klooster, de pastorie, Sint-Joris, Sint-Elisabeth en het oude Marnixhuis. Ze stralen een tijdloze luxe uit. Sommige suites hebben een individuele spa-behandelingsruimte, een hartslagreductie- en ontspanningssysteem en aroma- en kleurentherapie. Dat zorgt voor ontspanning en een goede nachtrust.

Restaurant Fine Fleur van Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot

De Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot openen een hotel in Botanic Sanctuary Antwerp. Boerma: “Het zal geen 2.0-versie worden van De Leest. In dit nieuwe avontuur ga ik samenwerken met Thomas Diepersloot, chef van Restaurant Voltaire (in Hotel Parc Broekhuizen). Hij wordt mede-eigenaar en heeft de dagelijkse verantwoording. Mijn typische stijl - het gebruik van diverse zuren, citrus-elementen en wereldwijde specerijen – blijft ook hier kenmerkend voor mijn stijl.”

 

Hertog Jan en Bar Bulot by Hertog Jan

Chef Gert De Mangeleer en zijn zakenpartner Joachim Boudens openen twee nieuwe restaurants in Botanic Sanctuary Antwerp: Hertog Jan en Bar Bulot. Zij zijn bekend van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Brugge, in 2012 bekroond met maar liefst drie Michelinsterren. In 2018 sloten ze hun driesterrenrestaurant om zichzelf meer ondernemingsvrijheid te geven. In 2019 werd de Hertog Jan*** Restaurant Groep opgericht. Een van de projecten van de groep was Bar Bulot, dat startte als een pop-up met uitsluitend zeevruchten. Nu is het een volwaardig restaurant in Brugge dat de traditionele Belgische en Franse keuken serveert. Nu Hertog Jan weer tot leven komt in Antwerpen, verhuist de sfeer van de West-Vlaamse tuin naar een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. Het motto luidt: eenvoud is niet eenvoudig.

The Botanic Restaurant en Botanic Bar

Wouter Van Tichelen, in België opgeleid door een voormalig driesterrenchef, opent een authentiek Belgisch restaurant bij Botanic Sanctuary Antwerp met het beste uit de Belgische keuken in een uitzonderlijke sfeer. Elk gerecht is een klassieker uit de Belgische cuisine. The Botanic Restaurant is te vinden in de serre van de kloostertuin. Daarnasat is er straks de Botanic Bar te vinden, onder leiding van Jurgen Lijcops.

Historische wijnkelder

De historische wijnkelder telt drie compartimenten en biedt een intieme locatie voor een aperitief of voor whisky- of wijnclubbijeenkomsten.

De Botanic Vintage Gallery

botanic sanctuary antwerpOp deze plek komen kunst en mode samen: klassieke juwelen, iconische horloges, edelstenen, mineralen en sieraden van juweelontwerper Jochen Leën in samenwerking met Schaap & Citroen. Historische objecten uit de Granada Gallery, waaronder fossielen, mineralen en edelstenen, vervolledigen het aanbod luxeproducten van de Botanic Vintage Gallery.

De Boutique Botanic

Dit is een health store-concept met geneeskrachtige kruiden en planten, vegan en biologische producten en een selectie spamerken

Spa

De 1.000 m² grote spa is verdeeld over drie verdiepingen en omvat o.a. een panoramisch zwembad, een saunagedeelte. In de Spa Bistro op de tweede verdieping kunnen gasten genieten van het uitzicht op het zwembad en de omgeving van een spa-cuisine met superfoods, light gerechten en lokale gerechten of met detox-opties.

Tags: 

Gerelateerd nieuws