restaurant de kruidentuin

Preview: De Kruidentuin in Geesteren

Het verdriet was groot na de verwoestende brand die bistro De Kruidentuin in Geesteren begin dit jaar trof. Maar eigenaar Jivar Misakian liet zich niet kisten. Hij draaide in no time een tijdelijke locatie en opent volgend najaar zijn nieuwe Kruidentuin.

Wie is de eigenaar van De Kruidentuin?

Jivar Misakian heeft in zijn pyjama en met blote voeten in zijn schoenen zitten huilen als een klein kind, toen hij in februari zijn bistro De Kruidentuin zag afbranden. “Al die rook, al die vlammen, het was verschrikkelijk. Maar toen het dak van het pand volledig instortte, kreeg ik het echt te kwaad. Ik trilde helemaal. Met De Kruidentuin trokken we iedere week gasten uit het hele land naar Geesteren. En nu was mijn levenswerk in enkele uren volledig verwoest. Hoe moest het verder? Ik wist het niet. Als je letterlijk alles in rook ziet opgaan waar je zo hard voor werkte, vergaat de wereld. Zo voelde het.”

restaurant de kruidentuin

Waar is het restaurant gelegen?

Hij gaf niet op. Er komt sowieso een nieuwe restaurant De Kruidentuin, liet hij na de brand strijdbaar weten. Daar zou enige tijd overheen gaan en dus opende Misakian tijdelijk op een andere locatie. Ondertussen benaderde hij architect Martijn Wijnstra van Building Design Architectuur met plannen voor nieuwbouw. Wijnstra: “Dat de hele bistro was afgebrand, gaf ons de ruimte om een compleet nieuw ontwerp te maken. De Kruidentuin zit al jarenlang op de Hardenbergerweg in Geesteren, een mooie landelijke omgeving. Ons ontwerp, waarin we ook de kenmerkende kapconstructie verwerken die je veel in deze regio ziet, gaat straks op in dit landschap.

restaurant de kruidentuin

Hoe ziet De Kruidentuin eruit?

Het restaurant krijgt een landelijke, open en enigszins chique uitstraling. Wijnstra: “Op de begane grond gebruiken we daarvoor veel glas in combinatie met streekeigen materialen, zoals hout.” De architect maakte ook een interieurontwerp. “De keuken heeft ook nu weer een centrale positie, maar veel van de routingproblemen waar Misakian tegenaan liep, ondervangen we. Er komt bijvoorbeeld een ruimere ontvangst en een betere scheiding tussen afhalen en restaurant”, aldus Wijnstra. Verder trekt de kap ook binnen de aandacht: er komen vides die de hoogte van het dak benadrukken. De Kruidentuin krijgt weer 250 zitplaatsen. “Daarmee houden we het gezellig en sfeervol”, zegt Misakian. “Er komen ook privézitjes en op de bovenverdieping komt een zaaltje voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en kleine feestjes tot 120 personen.”

restaurant de kruidentuin

Wanneer gaat De Kruidentuin open?

Naar verwachting opent restaurant De Kruidentuin in september 2022.