Foto Jim Ellam

Zzp'ers, financiering en uw pensioen

Door Iris Kranenburg

Heeft u er weleens aan gedacht om met zzp’ers te gaan werken? Steeds meer ondernemers doen dit. Niet zo gek, want het kent heel wat voordelen. Zo weten we allemaal dat het momenteel een uitdaging is om goed personeel te krijgen. Denk aan het huidige kokstekort, maar er is ook volop behoefte aan bartenders uit het hoge segment en medewerkers voor de bediening en op leidinggevende posities binnen hotels. Door met een zzp’er te werken kunt u zo’n gat opvullen. Daarnaast kunt u natuurlijk gericht kiezen met wie u wanneer werkt en rekent u achteraf precies het aantal gewerkte uren af. Zo zit u ook niet snel met te veel personeel.

Dat klinkt rooskleurig, maar is dat het ook? Want krijgt een zzp’er wel echt feeling met uw zaak, zoals eerder het geval is bij werknemers in loondienst? En wat als een andere ondernemer, vanwege een beter uurtarief, steeds die beste zelfstandigen uit de buurt wegkaapt? Onder andere over werken met zzp’ers leest u in de september-uitgave van Entree Magazine.

Het is slechts een van de artikelen die we deze maand hebben over administratie en financiën. Niet het meest sexy onderwerp, maar wel enorm belangrijk voor een goede bedrijfsvoering. Heeft u uw pensioenzaken bijvoorbeeld al goed op orde? En wat als u een bedrijf wilt opstarten, maar de financiering niet rond krijgt bij de bank? Dan zijn er verschillende andere opties.

Daarnaast schrijven we uiteraard over nog veel meer onderwerpen. Naast de jaarlijkse zoektocht naar hét huisbier van Nederland, hebben we deze maand onder andere een artikel over bijvangstvis en over zorghotels. Ook blikken we vooruit op de diverse horecabeurzen die eraan komen. Een daarvan is Gastvrij Rotterdam. Tijdens dit evenement maken we bovendien de genomineerden voor de jaarlijkse Entree Awards bekend. De uitreiking van de prijzen is op 28 november; we hopen u dan ook te zien!