Spetterende awards

De Nederlandse horeca bruist. Ga maar na: designs met internationale allure trekken zowel een binnenlands als buitenlands publiek. Jonge ondernemers verzinnen het ene na het andere originele concept. Dat geldt trouwens ook voor gevestigde namen, van wie er een aantal het afgelopen jaar weer waanzinnige projecten op gewaagde locaties wist neer te zetten. Dutch design van de bovenste plank, waarvoor dus eveneens van buiten onze grenzen belangstelling voor is. En de culinaire branche blijft niet achter. Een nieuwe generatie chefs en ondernemers zet interessante stappen richting een vernieuwende koers, waarbij Michelinsterren alleen niet langer heilig zijn. Al met al reden voor een uitbundig feest. En dat was er! Tijdens de tiende uitreiking van de Entree Hospitality & Style Awards, op 28 november in Studio21 in Hilversum. Eentje die de boeken ingaat als een spectaculaire avond met bijbehorende prijzenregen.

Door: Iris Kranenburg

Het was de grande finale van een lange jureringsfase. Een proces waarin we veel ontwikkelingen in de horeca zagen, zoals de opkomst van de extended-staymarkt en hostels als echte hotspots. Of de blijvende populariteit van hotelbars en koffie, tegenwoordig vaak op een originele manier geïntegreerd in een (horeca)concept. Niet voor niets wordt er vaak gezegd: “Jureren is leren”.

Dat bleek ook weer bij de jurering van de Entree-verkiezing Lekkerste Huisbier van Nederland, die plaatsvond op 5 december in de Jopenkerk in Haarlem. Een toonaangevende wedstrijd in de vakkringen van het ambachtelijk gebrouwen gerstenat. Niet zo gek, als u bedenkt dat horecagasten steeds vaker kiezen voor lokaal bier. Maar daarover meer in de volgende uitgave. Want eerst is er nog dit nummer, met daarin natuurlijk veel aandacht voor de feestelijke uitreiking van de awards (pagina 8). Verder over het dessert als een van de aantrekkelijkste gangen tijdens een diner (pagina 88), de toenemende interesse van hoteliers in leegstaande kantoorpanden (pagina 54) en een artikel over horecakoppels (pagina 72).

Tot slot wenst het team van Entree u zakelijk, maar zeker ook privé goede feestdagen.