Opgaande lijn

De Nederlandse horeca floreert, de omzet ligt zelfs op recordhoogte. Dat goede nieuws maakte het CBS onlangs bekend. Natuurlijk zijn er individueel soms tegenslagen, maar de sector als geheel presenteert zich als een stevige pijler onder onze nationale economie. Iets om trots op te zijn. Dat dit niet vanzelf gaat weet iedereen die in de horeca actief is. Gastvrijheid, creativiteit en investeringsbereidheid zijn de sleutel tot succes, tot de opgaande lijn waarin we nu zitten. En keihard werken natuurlijk. Zo ontstaan de positieve ontwikkelingen en vernieuwingen, die wij in Entree ook proberen te vangen en zichtbaar te maken.

​Door: Iris Kranenburg

Kijk maar eens naar de bierbranche, want wat daar gebeurt is niet mis. In dit nummer daarom een special over deze drank met onder andere verhalen over de opkomende populariteit van biersommeliers (pagina 40) en -cocktails (pagina 56), en over bier als culinair ingrediënt (pagina 30). Ja, dat is anders dan vroeger, toen het vocht vaak werd neergezet als volksdrank en iets om niet te moeilijk over te doen. En laten we eerlijk zijn, dat is nog steeds de sympathieke en gelukkig onverwoestbare positie die bier inneemt. Maar daarnaast past de wereld rondom het gerstenat prima in de toenemende behoefte van de consument aan horecabeleving. Een ontwikkeling die met de steeds groter wordende variatie in merken en smaken trouwens al langer geleden succesvol is ingezet.

In deze bierspecial vindt u ook alles over de verkiezing Lekkerste Huisbier, waarvan de finaleproeverij op 5 december in de Haarlemse Jopenkerk plaatsvindt. Entree organiseert de wedstrijd voor de vijfde keer en ook ditmaal zal een gerenommeerde jury volop proeven, ruiken en beoordelen. Dus: heeft u een lekker huisbier en wilt u hiermee meedingen naar de titel? Blader dan snel door naar pagina 36. Proost!