Foto Pim Ras

Godendrank

Wat is er mooier om te kunnen beginnen met het positieve nieuws dat 2016 voor de Nederlandse wijnbouw een topjaar belooft te worden, dankzij de prachtige nazomer? Maar ook nieuwe productietechnieken van de ‘godendrank’ helpen ons verder. Bijvoorbeeld als het gaat om de steeds verdere verfijning van wijnen zonder of met weinig alcohol. Een stap die een belangrijke, doelgroepgerichte verbreding van het aanbod inhoudt. Bovendien helemaal toegespitst op de tijdgeest. Want u kent het wel. Veel gasten doen de hele avond met 1 glas wijn. Omdat ze nog moeten rijden of omdat de wekker morgen om 6.00 uur gaat. Omdat meer dan dat niet bij het dieet past. Of gewoon omdat hij simpelweg niet bij iedere gang behoefte heeft aan een nieuw glas wijn.

Door: Iris Kranenburg

Veel ondernemers vertalen die consumentenwens naar zogeheten waterarrangementen en ook het theearrangement zien we al sporadisch voorbij komen. Maar waarom niet een non-alcoholisch wijnarrangement? Want daar liggen zeker kansen. Een goede reden om eens wat dieper in te gaan toenemende populariteit van dit soort wijnen. Het betreffende artikel (pagina 70) past uitstekend binnen het thema van dit magazine: wijn & gedistilleerd. Hierin ook onder andere aandacht voor bijpassende sprits en cocktails naast gerechten (pagina 56) en brandy, één van ’s werelds meest prestigieuze spirits (64).  

Maar natuurlijk brengen wij ook weer met veel plezier andere onderwerpen en ontwikkelingen onder uw aandacht. Zoals de richting waarin het traditionele horecaconcern van de toekan, zoals wij Van der Valk allemaal kennen, zich beweegt (pagina 99). Niet voor niets hebben wij deze hotelketen 2 keer genomineerd voor de Entree Hospitality & Style Awards: de locatie in Sassenheim-Leiden voor Best (Hotel) Restyling (pagina 20) en die in Enschede voor Best Hotel Design (pagina 23). De grote gala-uitreiking vindt plaats op 28 november.

Kortom, opnieuw een gevarieerd nummer, dat de redactie met veel voldoening voor u samenstelde.