Horeca met een missie

[Column] Horeca met een missie

De Entree Awards laten zien dat er wat aan de hand is in horeca Nederland.

850 horecaprofessionals waren bij de uitreiking van de Entree Awards op 25 november in Theater Amsterdam. 850 min 1 eigenlijk. Genomineerde Piet van der Graaf had een golfvakantie geboekt. Jammer, maar zijn compagnons Riad Farhat en Jason Berg namen de honneurs waar. Ze grepen met Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis net naast de prijs Best Restyling. Wél pakten ze de prestigieuze titel Ondernemer van het Jaar. En dat werd tijd! Met hun bedrijf De Drie Wijzen uit Oost (3WO), bekend van onder andere Maxwell, Waterkant, Biertuin, Bar Botanique en Eddy Spaghetti in Amsterdam, lopen ze al heel wat jaren mee. Hun eerste bedrijf in 2008 toonde al meteen hun missie: een goede zaak in een mindere buurt. Bijna geen enkele horecaondernemer zag destijds potentie in het verpieterde Amsterdam-Oost. 3WO wel. Maxwell was het begin van een bruisend Beukenplein. Met de zaken erna droegen 3WO zelfs in belangrijke mate bij aan de opwaardering van het hele stadsdeel. Zij tonen daarmee de kracht van horeca. Inmiddels hebben ze 23 bedrijven verspreid door de hoofdstad. Allemaal doen ze iets met de buurt. Het zijn zaken met elk een eigen identiteit, maar toch allemaal herkenbaar 3WO. De Wijzen zijn nog lang niet uitgegroeid. Er zijn nog veel plekken waar een De Drie Wijzen uit Oost-zaak niet zou misstaan!

Goed, terug naar de avond van de Entree Awards. Riad en Jason staan op het podium als dan tóch hun vriend en compagnon Piet achter de coulissen vandaan komt. Hij cancelde zijn reis. Het laat zien waar goed ondernemerschap om draait: betrokkenheid.

De Entree Awards 2019 was een groot succes. Natuurlijk voor alle winnaars én genomineerden. Daarnaast liet het event vooral zien dat er echt iets aan de hand is in horeca Nederland. Want als er één branche is waar vernieuwing plaatsvindt, is het deze wel. Geniet in dit magazine nog één keer van een prachtige avond.

Dan tot slot namens het team van Entree: hele drukke, maar ook zeker in de privésfeer goede feestdagen toegewenst!