Foto Pim Ras

Bevlogenheid

Wat zijn volgens u dé eigenschappen van een succesvolle ondernemer? U kunt het antwoord vast vinden in een van de talloze boeken over dit onderwerp of bijvoorbeeld tijdens seminars over rendabel ondernemerschap. Natuurlijk, al de besproken eigenschappen daarin of -bij zijn belangrijk. Maar er is meer. Sommige horecaondernemers hebben namelijk gewoon ‘iets’. Dat ene. Of: the thing. Een eigenschap die zich moeilijk in een paar woorden laat omschrijven en die niet valt aan te leren door veel te oefenen. Zo’n persoon is iemand die je eigenlijk zou moeten ervaren om het te begrijpen. Michiel van der Eerde, eigenaar van de restaurants BAUT, C en Zuid in Amsterdam, is zo iemand. Tijdens de afgelopen editie van de Horecava werd hij niet voor niets door KHN en de vakjury unaniem uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017.

Voorwoord: Iris Kranenburg

In deze editie van Entree Magazine daarom een openhartig portret met mooie foto’s van de bezielde ondernemer en zijn 3 bedrijven. Bevlogenheid zien we bovendien ook bij veel professionals uit de cocktailwereld. Dat bleek niet alleen uit de interviews met de bartenders Alina Doll, Bas Verhoeven en Andrei Talapanescu, maar ook uit de bijzondere productie met easy cocktails en longdrinks. In één dag bereidde Airto Cramer in cocktailbar Tales & Spirits in Amsterdam maar liefst 29 varianten. Fotograaf Ming Chao legde ze vervolgens op prachtige wijze vast en auteur Ingmar Voerman gaf er uitleg aan. Het resultaat van die vakkundige samenwerking is een inspirerende en smaakvolle special van 17 pagina’s. Hiermee willen we laten zien dat het maken van cocktails en longdrinks niet alleen is weggelegd voor bars uit het hogere segment, maar voor de hele horeca. Ze kosten slechts een paar eenvoudige handelingen, maar zorgen gegarandeerd voor een wauweffect.

Met deze en andere artikelen, staan cocktails en longdrinks in dit nummer dus centraal. Daarnaast nemen we u onder andere mee in de wereld van bloggers, bedrijfsfinanciering, kwaliteitszuivel en The Student Hotel. Kortom, een mooi exemplaar om deze zomer mee door te komen!