Afgesloten hoofdstuk(ken)

Jeroen van der Boom heeft een zware tijd achter de rug. Om alles een plekje te geven schreef de zanger een autobiografisch kookboek. De recepten erin zijn volgens Van der Boom open, eerlijk en allesonthullend. Zo maakte hij een recept voor een vlaflip.

Het kookboek staat symbool voor de omslag in Jeroens leven. “Ik heb jarenlang bloemkool gegeten bij mijn ouders”, verzucht de zanger. “Vooral dat zompige papje staat me nog bij. Maar ik wist in die tijd niet beter, iedereen in ons gezin at bloemkool. Toen ik jaren later in Amsterdam ging wonen ontdekte ik dat er zoveel meer bestaat in de wereld dan bloemkool met een papje. In die tijd ontdekte ik nieuwe smaken en recepten.”

Het kookboek maakte veel los bij Jeroen, zelfs zijn diepste geheimen verwerkte hij erin. “Er staan recepten in die ik zelfs voor de grootste liefdes in mijn leven nooit durfde te bereiden.” Ook twijfelde de zanger lang of zijn tomatenpuree-periode wel in het boek moest komen. “Nadat ik brak met de bloemkool van mijn ouders heb ik een tijdje gedacht dat ik de hele wereld aankon. Dat bleek allemaal een illusie. Ik kreeg ongevraagd bloemkool als garnituur in een restaurant en daarmee een terugslag in mijn leven. Daarna zocht ik mijn heil in recepten met tomatenpuree.”

Volgens Jeroen sleepte zijn toenmalige vriendin hem door die periode heen. “Zij liet me zien dat je ook zonder tomatenpuree kan; een echte eyeopener voor mij. In die periode ontdekte ik best veel nieuwe recepten, zoals voor die heerlijke vlaflip. Voor mij zijn dat de beste hoofdstukken geworden van het boek.”