faculty club wageningen

Groene ontmoetingsplek Faculty Club Wageningen opent in mei

Het gebouw Omnia op de campus van Wageningen University & Research (WUR) opent in het voorjaar en is ontworpen als ‘paviljoen in het groen’. E.S.T.I.D.A. tekende voor het design van horecagedeelte de Faculty Club. De ontwerpers voegden luxe toe aan de natuurlijke uitstraling van het gebouw.

Tekst: Ellen Beringen
Design: E.S.T.I.D.A., Broekbakema


faculty club wageningen

Wat is de Faculty Club Wageningen?

De Faculty Club wordt het horecagedeelte van het nog te openen gebouw Omnia, een ontmoetingsplek op de campus in Wageningen. “Een campusrestaurant is geen commercieel rest aurant”, benadrukt WUR-locatiemanager Rolf Heling. “Een tafeltje reserveren om the latest hotspot van Wageningen te ontdekken is niet mogelijk. Het is een ontmoetingslocatie waar gasten van de WUR en de campuscommunity elkaar treffen.” In het multifunctionele, flexibel in te richten complex Omnia zullen onder andere academische plechtigheden (promoties) plaatsvinden en symposia gehouden worden. Het is daarmee het nieuwe visitekaartje van WUR. Het totale complex bestaat uit drie houten paviljoenen met in het midden het restaurant.


faculty club wageningen

Waar vind je het horecagedeelte?

Tussen het gebouw Atlas en het innovatiecentrum van Friesland Campina in Wageningen.

Wat kunnen we verwachten?

Net als bij andere restaurants op de campus kiest de WUR voor traiteurs die zich houden aan de richtlijnen duurzame inkoop en productie. Ook zullen er ingrediënten te proeven zijn die dankzij Wageningse technologie ontwikkeld zijn.

Hoe ziet het interieur eruit?

“Groen is dominant aanwezig, net als ronde, organische vormen”, vertelt Michel Ruijgrok, eigenaar van designbureau E.S.T.I.D.A. “Als centrale eyecatcher hebben we gekozen voor een vaste opstelling in de vorm van een tuin met terrassen. Daaromheen zijn de gekozen objecten flexibel te verschuiven zodat het interieur is aan te passen aan een evenement. Voor de realisatie van het totale gebouw zijn natuurlijke materialen gebruikt die in een meer ranke en luxe uitvoering ook voor het restaurant gebruikt zijn, voor een elegante en warme uitstraling.”


faculty club wageningen

Wanneer gaat de Faculty Club open?

Naar verwachting kunnen rond mei de eerste gasten gebruik maken van de Faculty Club.

Op de hoogte blijven van al het nieuws en openingen in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!