Leveranciers

VMBO'ers tonen culinaire kunsten

Op donderdag 13 maart stonden de culinaire talenten van 24 VMBO'ers centraal. Na een aantal weken van voorbereiden trokken de wedstrijdteams, afkomstig van acht verschillende VMBO scholen, op het Kennemer College te Heemskerk, ten strijde voor ? van de vier felbegeerde prijzen op culinair gebied: koken: techniek en hygi? en serveren: techniek en serveren gastheer/vrouw.

De jonge kooktalenten lieten zien dat ze diverse technieken stevig onder de knie hadden. En ook de toekomstige gastheren/vrouwen waren bedreven in het omgaan met gasten en het uitserveren van de gerechten aan tafel. Ook hun wijnkennis bleek op orde. Alle verrichtingen werden beoordeeld door een vakkundige jury.
De eerste prijs in de categorie Koken (hygi?) was voor Titaan uit Hoorn, kookteam Jasper Schoon en Marcel Tuininga; bij Koken techniek ging de eerste prijs naar het Hubertus College uit Amsterdam, kookteam Chelsea Hayter en Jordy Reebergen. Bij het Serveren gastheer/gastvrouwschap ging de eerste prijs naar het Hubertus College uit Amsterdam, Justin Mooijer; bij Serveren techniek won namens het Hubertus College uit Amsterdam, Justin Mooijer.