Leveranciers

Scooter moet jong personeel trekken

Golden Tulip Loosdrecht heeft een uniek middel in de strijd gegooid tegen de krappe arbeidsmarkt in de horeca. Hotelmanager Dirk Beljaarts zocht een ludieke oplossing en vond deze in de vorm van beloning met een scooter.

Met name de groep 15- tot 25-jarigen die zo belangrijk is voor de horeca, is moeilijk benaderbaar. Beljaarts: "In plaats van passief klagen over de krapte op de arbeidsmarkt, heb ik gekeken naar de mogelijkheden om jonge gemotiveerde medewerkers aan te trekken.” Hieruit ontstond zijn initiatief Scooter van de zaak: elke nieuwe medewerker die door de sollicitatierondes heen komt, tenminste een half jaar in dienst blijft en minstens drie shifts per week werkt, krijgt een gratis scooter van de zaak.


Het adverteren hiervoor is ook toegespitst op jongeren: via scootervandezaak.hyves.nl en middels flyers in diverse uitgaansgelegenheden wordt de aandacht ervoor getrokken. Op dit moment denkt Beljaarts erover na om de scooter aan medewerkers aan te bieden die twee jaar in dienst zijn. Maar daar heeft hij het nog wel over.