Kevin Schlaman is de nieuwe chef-kok bij Restaurant de Echoput

Het 66-jarige familiebedrijf Hotel Restaurant de Echoput van de familie Klosse heeft Kevin Schlaman (30) aangetrokken als nieuwe chef-kok. Naast een nieuwe chef-kok zijn ook de broers Jan Kees (28) en Lodewijk Klosse (32) het familiebedrijf ingestapt. “We zien het als een nieuw hoofdstuk van de Echoput”, aldus Jan Kees en Lodewijk Klosse.

Hotel Restaurant de Echoput

Hotel Restaurant de Echoput staat al jaren bekend om wildbereidingen en wijn-spijs combinaties. Dit begon in 1955 met de visie van opa Jaap Klosse, die zich specialiseerde in de producten die rondom het huis te vinden waren, zoals wild, paddenstoelen en bessen. Hoewel ‘lokaal’ nu een grote trend is, was deze manier van werken toen uniek.

Kevin Schlaman: "We willen alles uit de natuur halen, letterlijk en figuurlijk"

Ook de nieuwe chef is geïnspireerd door die traditie. “We willen alles uit de natuur halen, letterlijk en figuurlijk,” aldus Kevin Schlaman, die de fijne kneepjes van het vak leerde van Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn. Daarna groeide Kevin door tot chef-kok van Bovenmeester in Steenwijk en zette hij de laatste jaren The Lemon Tree in Deventer op de kaart. Hij zag in de Echoput zijn ideale volgende stap: “Ik was op zoek naar een inspirerende plek waar ik nog creatiever met (en in) de natuur kon werken. De omgeving van de Echoput is adembenemend mooi en heeft veel te bieden.”

Echoput-lab

De nieuwe Echoput is ambitieus en duurzaam. Dat blijkt onder meer uit de oprichting van een eigen Echoput-lab. Jan Kees Klosse: “Wij zoeken naar samenwerkingen met lokale producenten die zich willen inzetten om de biodiversiteit te vergroten en zo het bodemleven te herstellen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om waarde toe te voegen aan onze omgeving. Voor mens, dier en natuur. We noemen iets pas afval nadat we geprobeerd hebben om alles uit het ingrediënt te halen. Van kop tot staart en van bloesem tot wortel.”

Over Hotel De Echoput

Op het Kroondomein Het Loo, de bossen van Paleis het Loo op de Veluwe, kwam 66 jaar geleden de familie Klosse naar de Echoput. Sindsdien is de Echoput gegroeid van een theehuis tot een 5-sterren hotel-restaurant met als specialiteit wildbereiding en wijn-spijs combinaties.