Inschrijving S.Pellegrino Young Chef Academy Competition geopend

Chefs tot dertig jaar kunnen zich tot 30 april inschrijven voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. De wedstrijd vindt voor de vijfde keer plaats. Na verschillende voorrondes vindt de grote finale in 2023 plaats in Milaan.

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition

Tijdens de tweejaarlijkse S.Pellegrino Young Chef Academy Competition krijgen chefs tot dertig jaar de kans om hun culinaire visie, creativiteit en vaardigheden internationaal onder de aandacht te brengen. Tijdens en na de competitie komen zij in contact met vele nationale en internationale topchefs, een unieke kans om te leren en het netwerk te vergroten. 

Verloop van de competitie 

De jonge chefs kunnen zich inschrijven tot 30 april, daarna begint de competitie met een regionale voorronde. Nederland zit in de regio met Denemarken, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. De gerenommeerde Italiaanse culinaire opleiding ALMA selecteert uit de ingezonden recepten vijftien deelnemers voor de regionale finale in Denemarken. In de jury van die regionale finale in Denemarken zit een topchef uit elk van de landen uit die regio. De juryleden worden op dit moment geselecteerd en worden later gepresenteerd. De winnaar van de regionale finale gaat door naar de wereldwijde finale in Milaan in 2023. 

Editie 2019/2020

In de editie 2019/2020 bereikten vier Nederlandse chefs de regionale finale. Een ervan was Gerard Villaret met mentor Nelson Tanate de regionale finale. Inmiddels is hij chef de cuisine bij Elements* in Bangkok. Ook Friso van Amerongen – destijds souschef bij RIJKS* met Joris Bijendijk als mentor – stond in de regionale finale. Inmiddels kookt hij als chef de cuisine bij Wils* bij het Olympisch Stadion.” Vorige editie won de Engelse chef Jerome Ianmark Calayag.

Bekijk hier de kandidaten S.Pellegrino Young Chef 2019 met video's

Over de competitie 

De competitie is onderdeel van de S.Pellegrino Young Chef Academy, een initiatief dat culinaire talenten stimuleert om hun gastronomische grenzen te verkennen en dat permanente scholing en netwerkkansen biedt. Het is een community van zo’n duizend mensen, van talentvolle jonge chefs, tot bekende chefs in het vak, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Brandmanager Casper von Bannisseht: “Het hele project is erop gericht om bijzondere ontwikkelingen in de gastronomie te ondersteunen. En je ziet dat die parallel lopen met veranderingen in de wereld om ons heen, denk bijvoorbeeld aan aandacht voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en diversiteit.”

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!