Innovatie

Horecatrends 2008: gezond en verantwoord

HTC Horeca & Catering Adviescentrum vroeg ondernemers naar de nieuwste trends voor 2008. Er waren wat uiteenlopende antwoorden, geeft Meino de Vries van HTC aan.

"Deze variëren van het gebruik van streekproducten, verantwoord koken, de winebars, de persoonlijke benadering tot de lounge-, tapas- en fingerfoodbars. Kenmerkend is dat termen als gezond, met mate en verantwoord steeds vaker voorkomen."

Rookverbod
De Vries zoekt het meer in een andere hoek. "Volgens HTC is de nieuwste trend het inspelen op de rookvrije horeca, zoals het inrichten van een speciale kamer voor rokers waardoor zij niet naar buiten hoeven. In plaats van dat de rokers worden weggestopt, worden ze positief benaderd door hen in het middelpunt te plaatsen. Ook de verwarmde terrassen voor rokers zijn in opkomst."

Hotelkamer
De Vries ziet zelf de efficiënte hotelkamer als nieuwe trend. "Een hotelkamer, waarin alle basismiddelen aanwezig zijn, maar ontdaan van overbodige luxe. Tegen lage kosten slapen in een designhotel met een opvallend interieur, hoogwaardige service en een uitgekiend productaanbod. Daarnaast betaalt men de prijs voor het daadwerkelijk gebruik. Is men slechts acht uur in een hotelkamer aanwezig, dan betaalt men ook voor acht uur."