Branchenieuws

Welcome-team helpt bezoekers op weg

Donderdagochtend 10 april is het startschot gegeven aan het Welcome-team dat bezoekers van Amsterdam extra welkom gaat heten. Oswald Schwirtz, voorzitter van de Amsterdamse Alliantie en Kamer van Koophandel Amsterdam en wethouder Carolien Gehrels gaven het team een warme ontvangst.

Van 10 april tot en met 2 november heet het Welcome-team bezoekers op drukke locaties in het centrum van Amsterdam extra welkom. De gastheren en –vrouwen in het team zijn een belangrijk visitekaartje van de stad; gestoken in I amsterdam tenue, wijzen zij de bezoekers vriendelijk de weg, geven zij informatie over het openbaar vervoer en wijzen zij op mogelijk onveilige situaties.

Het Welcome-team bestaat uit vrijwilligers die de stad een warm hart toedragen, studenten toerisme en mensen die weer terugkeren in het arbeidsproces. Zij beheersen het Nederlands en Engels goed, weten veel van de stad en vinden het leuk om bezoekers te helpen. Als voorbereiding hebben zij een basistraining gevolgd, waarvoor Welcome, de politie, het GVB en het Amsterdams Toerisme&Congres Bureau informatie hebben geleverd.

Het Welcome-team is onderdeel van Welcome, het gastvrijheidproject om Amsterdam n?astvrijer te maken van de Amsterdamse Alliantie, dat wordt ondersteund door Amsterdam Topstad. Het volgt op een project dat voorjaar 2007 in gang is gezet: het aanbieden van 5500 gastvrijheidtrainingen aan dienstverleners in en rondom het centrum.

Welcome is een project van de Amsterdamse Alliantie, een samenwerkingsverband van het Amsterdamse culturele-, toeristische- en bedrijfsleven, en ? van de Amsterdam Topstad projecten. Voor meer informatie zie www.welcomeamsterdam.nl