Branchenieuws

Vijftigduizend euro voor goede doel

Hotel en Congrescentrum Papendal hield vrijdag 18 april een middag vol informatie, demonstraties en sport om geld bijeen te brengen voor het Fonds Gehandicaptensport.

De 350 deelnemers, zakelijke relaties van het hotel en congrescentrum, ervaarden deze middag hoe het was om als gehandicapte te sporten. Zo schoten zij vanuit de rolstoel op een basket, speelden zij zittend volleybal en deden zij mee aan een behendigheidsspel met een handbike. Eén van de actieve hoogtepunten was goalbal: geblindoekt een rinkelende rollende bal zien tegen te houden.

Vijtigduizend euro
Het financiële doel van deze sportmiddag werd ruimschoots behaald. Aan het begin van de avond overhandigde Hans Blaauw, directeur Hotel en Congrescentrum Papendal, vijftigduizend euro aan Peter Vogelzang, voorzitter van het Fonds Gehandicaptensport. Het grootste deel van dit bedrag gaat naar Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht, de rest naar het Nederlandse rolstoel-basketbalteam, dat hiermee extra wordt ondersteund in de aanloop naar de Spelen in 2012.