Branchenieuws

Veel minder toeristen verwacht

De vroege Pasen en het verwachte wisselvallige en gure weer zullen vrijwel zeker zorgen voor een wat tegenvallende start van het toeristisch seizoen. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht slechts 750.000 buitenlandse bezoekers, 150.000 minder dan vorig jaar.

Pasen valt dit jaar op 23 en 24 maart en wordt gezien als de opening van het toeristische seizoen. Vorig jaar viel Pasen veel later in het seizoen en was het lekker weer. Daardoor kwamen er toen ruim 900.000 bezoekers uit het buitenland, maar op dat aantal hoeft Nederland dit jaar niet te rekenen. De matige weersverwachting voor het lange paasweekend speelt daarbij een belangrijke rol.

Veel Duitsers en Belgen
De verwachting is dat zo'n 500.000 Nederlanders met Pasen op vakantie gaan: 300.000 blijven in eigen land en 200.000 brengen het lange paasweekend in het buitenland door. Veel Nederlanders houden hun kruit droog en wachten op de meivakantie, wanneer ze er in veel gevallen twee weken op uit kunnen trekken.
Van de buitenlandse dag- en verblijfstoeristen komen dit weekend volgens een schatting van het NBTC zo'n 60 procent uit Duitsland, 25 procent uit Belgi?n ongeveer 15 procent uit andere landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittanni?BR>
De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakanties is de vakantiebungalow, voor de buitenlandse vakanties het hotel. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn Duitsland en Belgi?Afhankelijk van het weer kunnen uiteraard ook de stranden een belangrijke trekker zijn, maar het weerbericht voor het lange Paasweekeinde laat daarvoor op dit moment erg weinig optimisme.

Bron: www.tourpress.nl