Branchenieuws

Van der Grinten directeur Koninklijk Horeca Nederland

Lodewijk van der Grinten wordt per 1 juni 2008 de nieuwe directeur van Koninklijk Horeca Nederland. Hij volgt dan Jeu Claes op die na 10 jaar zijn functie als directeur neerlegt. Van der Grinten is nu nog directeur van de Hoge Hotelschool Maastricht. De nieuwe horecatopman is 51 jaar, getrouwd en heeft 4 kinderen.
Van der Grinten is geen onbekende voor de horecabranche. Hij was voorheen internationaal werkzaam voor Vendex International en PepsiCo Restaurants (o.a. Pizza Hut, KFC en Taco Bell).

In 1995 maakte hij een overstap naar Plan International, een wereldwijde organisatie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Hij bekleedde daar verschillende functies van Directeur Finance & Operations van Plan Nederland (voorheen Foster Parents Plan) tot Algemeen Directeur in 2000. Sinds 2004 is hij directeur van de Hoge Hotelschool Maastricht. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in vele platforms, commissies en beleidsgroepen.
Met de start van zijn nieuwe werkzaamheden zal Van der Grinten zich in eerste instantie richten op de kennismaking met leden, bestuurders en medewerkers van de Vereniging en de organisatie van Koninklijk Horeca Nederland.