Branchenieuws

Roel Rol Hotello of the Year 2008

Tijdens het HotelloTOP Year Event van afgelopen woensdag 23 januari is dit jaar Roel Rol (hotelschool Den Haag,'79 '82) met een grote meerderheid aan stemmen gekozen tot Hotello of the Year 2008 en is naar huis gegaan met de Triple P Award vanwege zijn onderscheidende prestaties binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Elk jaar houdt HotelloTOP, h?netwerkplatform van oud hotelschool studenten, de Hotello of the Year verkiezing. De vraag die hierbij centraal staat is: 'Welke Hotello heeft het meest onderscheidend gepresteerd binnen het thema van HotelloTOP?' Dit jaar staat HotelloTOP in het teken van het maatschappelijk verantwoord ondernemen met het thema: 'Do you care? Taking responsibility in a Glocal World'.

De drie finalisten voor de Triple P Award waren Ang?que Bar?van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen, Piet Boogert van het Lloyd Hotel / Amsterdam diner en de uiteindelijke winnaar Roel Rol van onder andere het ART&Woonhotel te Rotterdam. Reeds meer dan duizend meiden en jongens, die door de maatschappij uitgespuugd zijn, heeft Roel Rol met zijn initiatieven een toekomst kunnen geven. Pension Maaszicht in Rotterdam en Pension Singelzicht in Utrecht vormen voor de zwerfjongeren een “ouderlijk” thuis, van waaruit zij hun rechtmatige plaats in de maatschappij kunnen innemen. In Restaurant Millers volgen de jongeren een uitgebreid opleiding- trainingstraject.
Het bijzondere aan de initiatieven van Roel Rol is dat hij gastvrijheid met hulpverlening combineert. Door mensen te laten proeven van professionele gastvrijheid terwijl zij zelf enige vorm van gastvrijheid te lang hebben moeten missen, blijkt deze combinatie voor jongeren een grote stimulans te zijn om hun leven weer op de rit te zetten en mee te werken aan een project. Roel zelf vindt het voornamelijk belangrijk dat er aandacht komt voor zijn initiatieven omdat de problematiek in Nederland wordt onderschat.