Branchenieuws

Restaurant Contrast: samenspel eten en wijn

Restaurant Contrast te Amsterdam heeft haar deuren geopend. Bij beginnend ondernemers Anke-Rixt Kingma en Wessel Kuipers staat het samenspel tussen eten en wijn voorop.

De keukenbrigade van Contrast kookt met passie Nederlands-Franse gerechten met dagverse en veelal Nederlandse ingredi?en waarbij rekening wordt gehouden met de seizoenen. Op de kaart wordt bij ieder gerecht een passende wijn per glas aangeboden. De persoonlijke en professionele bediening geeft de gast hierbij graag advies.

In de tijd van overbevissing en massaproductie is het belangrijk verantwoordelijke keuzes te maken en bijvoorbeeld sterk rekening te houden met de seizoenen. Ook het gebruik van producten van Nederlandse bodem zoals die van de Groene Hoed uit Abcoude past in dit plaatje. In de keuken zwaait Martijn Broekman de scepter. Hij deed zijn ervaring op in bedrijven als Klein Paardenburg, de Rosse Molen, het Deurtje en Delikeet.

De uitgebreide wijnkaart – in totaal 89 wijnen – is zo ingedeeld dat bijna de helft per glas te serveren is. De wijnkaart is samengesteld door vinologe en eigenaresse Anke-Rixt Kingma, die haar kennis en ervaring opdeed in o.a michelin sterren zaak La Vilette in Rotterdam en Restaurant Lute in Ouderkerk aan de Amstel.

Het geheel zou niet compleet zijn zonder aandacht voor de inrichting. In het interieur vindt men de contrasterende kleuren zwart en wit. Maar door gebruik van natuurlijke materialen als hout, kurk, bruintinten en tapijt ademt het restaurant warmte uit. Speciale aandacht gaat uit naar de houten wand met openhaard, behang van Marcel Wanders en de barlampen van Tom Dixon.