Branchenieuws

Potentie op de Nijmeegse hotelmarkt

De Nijmeegse hotelmarkt mag wat betreft de gemeente flink aantrekken.

De afgelopen tien jaar veranderde het aanbod namelijk nauwelijks en steeg het aantal overnachtingen met vijftig procent. 

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er kansen liggen voor nieuwe hotels in het lagere en hogere segment; bestaande hotels worden aanbevolen te investeren in kwaliteit en uitstraling.

Stimuleren
Nijmegen wil kansrijke initiatieven van kleine en grote ondernemers dan ook stimuleren en meekijken naar mogelijke locaties. Toekomstkansen liggen in promotie van het stadstoerisme, in de zakelijke (congres)markt en in specifiek toeristisch aanbod voor bijvoorbeeld jongeren, lowbudgettoeristen en senioren. Ook kan worden aangesloten bij nieuwe ontwikkelingen zoals zogenaamde zorghotels.

Investeren
De gemeente raadt bestaande hotels aan het hotelproduct op peil te houden door te investeren in kwaliteit en uitstraling. Uitbreiding van het aantal bedden heeft de meeste kans op succes aan de onderkant van de markt (één ster) en in hogere segmenten (vier sterren). Een prijsvriendelijk aanbod kan nieuwe doelgroepen als jongeren en lowbudgettoeristen aantrekken, zeker gekoppeld aan betaalbare vluchten via Airport Weeze. Ook zouden hoteliers zich kunnen richten op de groeiende doelgroep senioren of het zakelijke segment.