Branchenieuws

Overnachten en dineren in oude rechtbank

Afgelopen week openden Court Hotel City Centre Utrecht en Restaurant & Brasserie De Rechtbank hun deuren, beide gevestigd in de oude rechtbank van Utrecht.

Het historische monument is in de afgelopen maanden volledig gerenoveerd. Waar ooit rechters en klerken werkten, zijn nu 27 sfeervolle kamers ingericht. "De rijke historie van de Utrechtse binnenstad en van de oude rechtbank in het bijzonder, vroegen om een verrassende benadering", vertelt Oscar de Goede, die de oude rechtbank samen met Sander van der Meijden weer tot leven heeft gebracht. "Er is dan ook niets standaard. Inrichting, aankleding maar ook de voorzieningen, alles is van een onderscheidend en hoogwaardig niveau."

Keuken
Chef-kok Erik van Dam zwaait de scepter in de keuken van De Rechtbank. Hij is onder andere bekend van het televisieprogramma Hermans Helden. Voor de brasserie heeft hij een kaart samengesteld met traditionele en eigentijdse gerechten van Franse en Italiaanse oorsprong.

Het Court Hotel kent speciale tarieven voor groepen en zakelijke klanten. Meer informatie op de website van het Court Hotel.