Branchenieuws

Michelins Main Cities of Europe is uit

De Michelingids Main Cities of Europe 2008 zal vanaf donderdag 13 maart in de winkels liggen.

Deze 27e editie bevat adressen in 41 steden in 20 landen, waaronder drie nieuwe steden: Krakau (Polen), Stuttgart en Keulen (Duitsland). De Engelstalige gids is vooral bedoeld voor zakenmensen en toeristen die de grote Europese steden bezoeken en die gemakkelijk het juiste adres willen vinden.

Inhoud
De gids biedt een schat aan praktische informatie: plattegronden met daarop de ligging van de hotels en restaurants, steekwoorden die de stijl van de zaak beschrijven, praktische informatie over de stad (kranten, transport, enzovoort), uitleg over de locale gerechten en toeristische informatie. De editie 2008 van biedt een selectie van 3006 zaken, waarvan 1544 hotels en 1462 restaurants in elke comfort- en prijsklasse.

Opvallend
Opvallend zijn het eerste tweesterrenrestaurant in Athene (Spondi) en het eerste sterrenrestaurant in Oost-Europa, in Praag (Allegro). Ook zijn er 12 restaurants in 7 steden die hun eerste ster ontvangen (Praag, Kopenhagen, Helsinki, Athene, Oslo, G?org en Stockholm).

Deze editie telt in totaal 292 sterrenrestaurants (12 met drie sterren, 49 met twee sterren en 231 met één ster) en 157 restaurants met een Bib Gourmand die een volledig menu (voorgerecht + hoofdgerecht + nagerecht) aanbieden met een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.