Branchenieuws

Mövenpick Hotels & Resorts blijft groeien

Voor het vijfde opeenvolgende jaar groeit Mövenpick Hotels & Resorts (MHR): in 2007 verbeterde het zijn EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) met 53 procent ten opzicht van 2006.

Vooral de Europese hotels leidden tot omzet en winstgroei. De van oorsprong Zwitserse hotelgroep gaat dan ook gestaag verder met zijn uitbreidingsplannen.

Nieuwe hotels
De hotelketen opende acht nieuwe hotels in 2007, waardoor de teller nu staat op 62 gerealiseerde hotels, oftewel 13.923 kamers. Tevens zijn er zestien nieuwe managementovereenkomsten getekend voor Turkije, Egypte, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Pattaya, Hanoi en Ho Chi Minh stad. Als gevolg hiervan heeft MHR dertig projecten in ontwikkeling of constructiefase. De doelstelling om in 2010 een portfolio van honderd hotels en resorts te hebben, komt zo erg dichtbij.

Kwaliteit
Het belang van kwaliteit bij MHR droeg ook bij aan de winst, onder andere door het winnen van verschillende prestigieuze prijzen alsmede de kwaliteitsbeoordeling door de klanten. Verschillende hotels zijn gerenoveerd of verbeterd om tegemoet te komen aan de groeiende kwaliteitsbehoefte van de gasten.

Amsterdam
Eén van de hotels, het Mövenpick Amsterdam City Centre, is een typisch voorbeeld van de voorspoed. De nettowinst over 2007 bedroeg daar 5,9 miljoen euro. Ook het eerste kwartaal van 2008 ziet er goed uit: de omzet ligt 27 procent hoger dan die van het eerste kwartaal in 2007. Director of sales Ingmar Sloothaak: "Ons financiële resultaat van het eerste volle operationele jaar is een weerspiegeling van onze lange termijn doelstelling en de continue toewijding tot het leveren van kwalitatief hoogwaardige service aan onze bezoekers en gasten."

Compromisloos
Mövenpick Hotels & Resorts is in het vier- en vijfsterrensegment sterk vertegenwoordigd met twee accommodatietypes:  zaken- en vergaderhotels, en vakantieresorts. De hotelgroep staat synoniem voor compromisloze kwaliteit van producten en diensten is eigendom van Mövenpick Holding (66,7 procent) en Kingdom Group (33,3 procent).