Branchenieuws

Licht uit in Hilton Amsterdam

Morgen, zaterdag 29 maart, gaat om 20.00 uur het licht uit in Hilton Amsterdam. Samen met miljoenen mensen en duizenden bedrijven over de hele wereld doet het vijfsterrenhotel mee aan Earth Hour. In de lobby, bar en het restaurant gaat het kaarslicht aan en de gasten worden verzocht gedurende een uur lang de verlichting op hun kamers niet te gebruiken.

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en bedoeld om een krachtige boodschap uit te sturen aan de gehele wereld over het opwarmen van de aarde en de noodzaak hiertegen in actie te komen. In 2007 werd Earth Hour voor het eerst gehouden in Sydney, Australi?2,2 miljoen mensen en 2.100 bedrijven deden hieraan mee, waardoor de energieconsumptie gedurende dat uur daalde met 10,2 procent.

Sinds drie jaar heeft Hilton International een eigen milieuprogramma onder de naam 'We Care'. Schoner en zuiniger omgaan met water en energie, minder afval en het gebruik terugbrengen van schadelijke chemicali?vormen de basis van dit programma. Met meer dan 2.700 hotels wereldwijd hoopt Hilton op deze wijze een bijdrage te leveren aan een schonere aarde.