Branchenieuws

Jozefien Myulle Dutch Tea Champion 2017

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich een jaar lang Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de  finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de 3 andere finalisten, Charlotte van de Ven, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins.

In 3 rondes werden de finalisten getest op hun theecapaciteiten. In ronde één draaide het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereidden alle vier de finalisten tegelijk twee Mystery Teas. De 2 theeën werden in een blinde verpakking aangeboden. Het was aan de kandidaten om te ontdekken welke thee het was en hoe je deze het beste kunt bereiden.

Ronde 2
In ronde 2 werd de strijd verder opgevoerd. De finalisten kregen alle 4 tegelijk 5 sets van drie koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij konden alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. 2 theeën waren identiek, één week af. De afwijkende thee moesten ze herkennen. Tijdens ronde 3 draaide het om de combinatie van thee met een exclusief door Jan Smink (chefkok van restaurant De Librije) ontwikkelde amuse. De finalisten hadden een perfect combinerende thee gezocht bij het complexe gerecht, Zij bereidden de thee live voor de jury en presenteren vol passie hun ultieme combinatie. 

Vakjury
Dit alles onder het toeziend oog van de vakjury bestaande uit Anja Schukkink (Tea in Motion), Viral Sheth (Global Sourcing Manager Tea bij Jacobs/Douwe Egberts) en Jan Smink chefkok bij De Librije. 

Reis
Jozefien wint naast de titel Dutch Tea Champion 2017 een reis naar de theeplantages van Glenburn Tea Estate in India.

2e en 3e plek
Pieter-Bas Prins van Simply in Bliss, behaalde de tweede plaats en Charlotte van de Ven (Zoet! With Love / Charlotte’s Choice) en Mark van den Bogaart (TwisTea) behaalden een gedeelde derde plaats.

Het gerecht van Jan Smink
Het gerecht van Jan Smink bevatte vele complexe smaken. Het bestond uit een emulsie van gefermenteerde knoflook met puree van knolselderij, zoetzure groente gemarineerd met steranijs, chips van gezouten melk en een knapperig stukje briochebrood gebakken in beure noisette.

Tags: 

Gerelateerd nieuws