Branchenieuws

HBI sponsort 'Mijn tent is top'

Gisteren ging de het tweede seizoen van 'Mijn tent is top' van start. Het Horeca Branche Instituut/SVH sponsort dit programma om met name gastvrijheid en gastheerschap onder de aandacht te brengen. 

In de afleveringen wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten zoals gastvrijheid en gasten, waarbij onderwerpen als sociale - en commerciële vaardigheden, ontvangst van en omgang met gasten en verkooptechnieken duidelijk aan de orde komen.

Gastvrijheid
Een ander aspect is gastvrijheid en vakkennis. Hierbij wordt de aandacht gevestigd op bijvoorbeeld wijn-spijscombinatie, gebruik van materialen en afstemming met de keuken. Tot slot komt ook gastvrijheid en personeel aan de orde. Werving en selectie, coachen en motiveren en persoonlijke verzorging zijn onderwerpen die hiertoe behoren.

Mijn tent is top
In 'Mijn tent is top' krijgen vier koppels de mogelijkheid om hun eigen horecaonderneming te starten. De koppels worden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van Herman den Blijker. De winnaar hoeft de lening niet terug te betalen en kan starten zonder schulden.