Branchenieuws

Evert Groot nieuwe maître Sophia

Het team van restaurant Sophia in Amsterdam wordt per 1 mei uitgebreid met Evert Groot. Hij gaat de functie van maître vervullen. Samen met maître Clair Bik wil het restaurant zo zijn culinaire en gastronomische niveau verhogen.

Groot was de afgelopen vijf jaar werkzaam als maître bij de meest toonaangevende restaurants in Amsterdam, zoals La Rive in het Amstel Hotel en bij Restaurant Vermeer. "Na mijn leerzame en mooie tijd bij de gevestigde culinaire top van Amsterdam, ben ik heel trots mee te kunnen bouwen aan het succes van Sophia. Zij bieden mij de unieke kans om deel uit te kunnen maken van een restaurant, dat potentie heeft om op internationaal topniveau mee te doen."

Taste of Sophia
Het restaurant Sophia ontvangt vanaf 13 april ook diverse internationale sterrenkoks uit Frankrijk, Italië, Spanje, Australië en Japan als gastchef. Zij stellen het Taste of Sophia-menu samen, wat vervolgens zes weken lang gereserveerd wordt. Het restaurant wil zich door deze sterrenkoks laten inspireren en zo een platform zijn van internationaal, culinair topniveau. Kijk voor meer informatie op www.restaurantsophia.nl.