Branchenieuws

Eerste officiële regionale huiswijncompetitie 2008

Als eerste in de reeks regionale huiswijncompetities dit jaar, organiseert The Wine & Food Association de Zuid-Nederlandse Huiswijncompetitie voor de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant. Door het partnership met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zijn er nu onder andere drie nieuwe categori?

Bij de competitie maken diverse bedrijven kans op de offici? titel Huiswijn van het Jaar, regio Zuid-Nederland. Importeurs ?horecaondernemers uit de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland kunnen hiervoor vanaf 10 maart hun beste huiswijn(en) inzenden naar de organisatie. Er kunnen alleen witte en rode wijnen worden ingezonden (in Nederland is namelijk - nog - onvoldoende basis om prijzen voor ros?jnen die per glas worden geserveerd uit te reiken).

De categorie?zijn: Banqueting & Catering; Wijnbar; Aziatische restaurants; Caf? Discotheek; Eetcaf?Brasserie, Restaurant; Elite Restaurant. De eerste drie zijn nieuw, als een gevolg van de samenwerking met KHN. Nu weerspiegelen de regionale huiswijncompetieties de actuele horecapraktijk beter, aldus de vereniging. KHN ging het partnership aan om het belang van het fenomeen huiswijn te benadrukken en tevens te stimuleren dat in alle sectoren van de Nederlandse horeca voor de gast een kwalitatief goed glas huiswijn verkrijgbaar is.

Een uitgebreid reglement en inschrijfformulier voor Proefschrift Zuid Nederlandse Huiswijncompetitie zijn op te vragen via info@thewinesite.nl. De winnaars worden gehuldigd tijdens Limburgia Gastronomica, dat dit jaar plaatsvindt van 20 april tot en met 22 april in diverse toprestaurants van het Bourgondische Zuiden van Nederland.