Branchenieuws

Drie winnaars NK Horeca

Elko Takx, Dennis Huwaë en Kim Poortman zijn de winnaars van het Nationaal Kampioenschap Horeca, respectievelijk in de categorieën leerling-kastelein, leerling-kok en leerling-gastvrouw.

Het NK Horeca werd gehouden tijdens de Horecava en was een initiatief van het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde, Amsterdam RAI en het Horeca Branche Instituut. Door de samenwerking is een nationaal wedstrijdpodium ontstaan voor horecawedstrijden van verschillende niveaus.

Leerling-kastelein
Elko Takx, werkzaam bij De Beyerd te Breda en leerling van De Rooi Pannen, behaalde volgens de jury de eerste plaats doordat hij uitstekend overzicht had in het café en onder meer de beste cappuccino maakte. Tweede en derde werden respectievelijk Janneke van Dal (Café Bolle Tilburg, De Rooi Pannen) en Roderick Mintjens (Christoffels Croissanterie Petit Mangerie, Oldenzaal, ROC van Twente).

Leerling-kok
Dennis Huwaë, medewerker bij Okura Hotel Restaurant Le Ciel Bleu in Amsterdam en leerling van het Koning Willem I College, won de eerste prijs voor zijn opvallende en zeer geslaagde smaakcombinaties. De tweede plaats werd behaald door Gijs Wiggers (Restaurant Aubergine in Steijl, De Rooi Pannen). De derde plaats was voor Nick van de Water (Restaurant Chapeau! te Bloemendaal, ROC de Leijgraaf).

Leerling-gastvrouw
Kim Poortman, werkzaam bij Restaurant Hotel Merlet te Schoorl en leerling van ROC Kop van Noord-Holland, was de overtuigende winnares bij het wedstrijdonderdeel gastheren/-vrouwen. Zij had volgens de jury een prima werkhouding en veel zelfvertrouwen. Zilver en brons behaalden Martijn Bakker (Hotel Restaurant Brasserie Valuas te Venlo, Gilde Opleidingen) en Anouk Bartelink (Landgoed De Wilmersberg, De Lutte, ROC van Twente).

Euroskills
Dennis en Kim mogen deelnemen aan Euroskills die dit jaar in Rotterdam worden gehouden.