Branchenieuws

'Daan Blei penning' voor Maarten Colijn

Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland heeft gisteravond de Daan Blei penning gekregen voor zijn inzet binnen de ambachtelijke ijsbranche. De penning werd uitgereikt door Johan van der Weerd, oud-voorzitter van de Fastservice sector (voorheen Fastfood- en IJsbedrijven).

Maarten Colijn krijgt de penning omdat hij zich al jaren lang op onnavolgbare wijze inzet voor de ambachtelijke ijsbranche. Johan van der Weerd: “Het is meer dan terecht dat Maarten ge?d wordt met de Daan Blei penning.”

De Daan Blei penning wordt uitgereikt aan personen die gewaardeerd worden voor hun grote verdiensten binnen de sector. De penning is in 2001 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan oud-sectorbestuurder Daan Blei. Onder zijn leiding groeide de ambachtelijke ijsbranche uit tot een volwassen sector. Blei was tevens een van de grondleggers van de IJsvak.

Voordat Maarten Colijn zelf werd verrast met de Daan Blei Penning, riep hij Patricia van Dobben naar voren om haar te benoemen tot erelid van de sector Fastservice. Maarten Colijn: ”Ondanks het feit dat Patricia van Dobben geen bestuurslid meer is, kan de sector nog steeds een beroep doen op haar en geeft zij altijd met veel enthousiasme gehoor hieraan.” Daarnaast werd Johan van der Weerd benoemd tot erevoorzitter van de sector Fastservice. Johan was zeer vereerd en nam de titel met trots in ontvangst uit handen van Maarten Colijn.