Branchenieuws

Amersfoorts convenant Veilig Uitgaan

Met de ondertekening van het convenant Veilig Uitgaan 2008-2010 hebben alle betrokken partijen in Amersfoort opnieuw afspraken gemaakt om uitgaan leuk en veilig te houden.

De convenantpartners hebben daarvoor een speciale gids gepresenteerd om het uitgaansleven in de stad én de inzet voor veiligheid onder de aandacht te brengen.

Overzicht
In de gids Lekker op pad in de stad is een overzicht te vinden van horeca in de Amersfoortse binnenstad en de diverse wijken. De gids biedt daarnaast artikelen over de werkwijze voor veiligheid, interviews met betrokkenen en de huisregels die volgen uit het convenant.

Afspraken
Het convenant bevat huisregels en deurbeleid, afspraken op het gebied van ontzeggingen voor horeca of gebieden, het tegengaan van geweld, alcohol- en drugsmisbruik en brandveiligheid. Het convenant is ondertekend door de gemeente, brandweer, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amersfoort, politie district Eemland zuid, Openbaar Ministerie arrondissementsparket Utrecht en Bureau Discriminatiezaken Amersfoort (BDA).

Bron: Nieuwsbank.