Biernieuws

Admiraalbier nu ook buiten Friesland te koop

Nu de verkoop van bier sterk is gereduceerd en daarmee ook de behoefte bij de opdrachtgevende brouwers is afgenomen, is het bier van Admiraal Bierbrouwerij uit het Friese Aldtsjerk via de webshop nu ook verkrijgbaar buiten Friesland, op www.admiraalsbierbrouwerij.nl 

Sinds 2014

In de zomer van 2014 is de eerste 1000 liter bier gebrouwen in de nieuwe brouwerij. Vanaf het begin staat het brouwen voor andere brouwerijen voorop. In het eerste jaar was het ‘bijzaak’, brouwen naast een reguliere baan van 4 dagen per week. Halverwege 2015 is de vaste baan ingeruild en sindsdien wordt er zo’n 120.000 liter per jaar gebrouwen. In de voorbije jaren is er heel veel bier voor andere brouwererijen en enkele horeca gelegenheden gebrouwen. Van fruitbieren, blond, tripels, quadrupels, stouts, Imperial Stouts enz. Ook houtlagering is mogelijk.

Afvullen gaat op steinie, vichy, longnecks, BNR, Biere Belge (kroonkurk en natuurkurk) en sinds kort ook op stenen kruikjes.  Alles met hergisting.

Sinds vorig jaar heeft Admiraal Bierbrouwerij  ook een eigen bierlijn, gebaseerd op 4 Friese sporten;

 

  • Skûtsjesiler, witbier, frisse dorstlesser, wat fruitig, licht kruidig. 5,5%
  • Keatser, (kaatsen), een blond bier, goudgeel, licht hoppig, 6% (vanaf half mei beschikbaar)
  • Fierljepper, (polstok verspringen), tripel, kruidig, vol van smaak, moutig en licht gehopt. 8%
  • Reedrider, (schaatser), quadrupel, volmondig, tonen van chocolade en karamel.  8%
  • Een special: Russian Imperial Stout, 8 maand gelagerd op portvaten, 11%, een ‘dik’ bier, ietwat stroperig, vanille, koffie, moutig, licht hoppig.

 

De bestellingen kunnen worden afgehaald maar de brouwer stuurt het ook graag op

www.admiraalsbierbrouwerij.nl