Bierconnaisseurs Zuid-Holland opgericht

Bierconnaisseurs Zuid-Holland opgericht

De Bierconnaisseurs hebben sinds kort een afdeling in Zuid-Holland. Bierconnaisseurs is een vereniging die speciaalbier op de kaart wil zetten. Er is een sterke band met de horeca. Wat door Bert Kuperus in Twente werd bedacht, breidt zich als een olievlek uit over Nederland

Donderdag 1 juli om 20.00 gaven de Biersommeliers John Schut en Edward Strijbis het startschot voor Bierconnaisseurs Zuid-Holland. Beide biersommeliers gaan een gedeeld voorzitterschap aan om BC ZH op de kaart te zetten in bierminnend Nederland. Ook de voorzitters van Bierconnaisseurs Oost-Nederland en Noord-Holland, Bert Kuperus en Remco van Staveren, waren aanwezig op de releaseparty. Bierconnaisseurs Noord-Nederland staat in de startblokken: onder leiding van Eric Harder van Café de Pintelier Groningen zullen de leden biervriendschappen aangaan.

De oprichtingsbijeenkomst van de afdeling Zuid-Holland, met genodigden, was in de Ierse pub Murray's Irish Food & drinks. Deze Iers pub is in handen van gastvrouw Melani Murray Bolt.

Roy Makaay

Erelid in Zuid Holland is niemand minder dan ex-profvoetballer en coach Roy Makaay. Makaay vindt het een eer om zich bij deze groep aan te sluiten. Hij was zelf niet aanwezig bij de oprichtingsbijeenkomst, maar leverde wel een doos van zijn biermerk HAPJ af, voor degustatie van de MR HAPJ Blond.

Tevens aanwezig en al genoteerd als nieuw lid was Brouwerij Tureluur. Deze Red Ale is gebrouwen met Hoekse Rooie, de roodschillige aardappel uit de Hoekse Waard. Mede door de schil van de aardappel krijgt dit bier zijn mooie rode kleur.

Links voorzitters John Schut en Remco van Staveren, rechts Bert Kuperus en Edward Strijbis. Op de achtergrond twee gasten van Murray’s.

Gerelateerd nieuws

bierconnaisseurs maken kennis met quad voor IV bier
vrijdag 18 september 2020