Bierconnaiseurs presenteren favoriete bieren

Bierconnaiseurs presenteren favoriete bieren

Bierconnaiseurs presenteert na eerdere edities in 2015 en 2018 deze maand de derde editie van de Nederlandse Favoriete Bierlijst. De presentatie is op 21 november in Bierlokaal de Engel in Oldenzaal. Ex-voetbalprof Roy Makaay zal de lijst ‘lanceren’.


De award kan bij de brouwerij aan de muur worden gehangen

Nederlands Favoriete Bierlijst is een initiatief van Speciaalbiersociëteit Bierconnaiseurs, een gezelschap bierliefhebbers, waarvan de wieg in Twente staat. Inmiddels zijn er ook elders in het land afdelingen ontstaan. De presentatie van de lijst is een event dat in Nederland hoog aangeschreven staat op de speciaalbierkalender”, zegt initiatiefnemer Bert Kuperus.

Aan 34 bekende Nederlandse Bierspecialisten is gevraagd om hun bier van dit moment kenbaar te maken en er een stuk over te schrijven. De genomineerde bieren en brouwerijen worden samengebracht in tekst en beeld en op 21 november gepresenteerd en gelanceerd op de website www.bierconnaisseurs.nl. De lijst zal 3 jaar lang terug te zien zijn en net als vorige edities dienen in als bucketlist en leidraad voor de liefhebbers.

Roy Makaay

Niemand minder dan ex-profvoetballer Roy Makaay zal de lijst presenteren. Makaay is inmiddels mede-eigenaar van het biermerk HAPJ. Roy Makaay (‘das fantom’) en tevens erelid van Bierconnaisseurs Zuid-Holland.

Meer dan 100 genodigden zullen de lancering live meemaken, maar daarnaast zal er ook een livestream lopen voor de speciaalbierliefhebbers die niet aanwezig kunnen zijn. ”We schakelen met meerdere mobiele en vaste camera's in het event om het zo goed mogelijk naar buiten te brengen”, zegt Kuperus.

Award en oorkonde

De genodigde bierspecialisten zullen hun keuze toelichten en de brouwers ontvangen een award (zie bijlage) en bijbehorende oorkonde. “Alle genomineerde bieren zijn door de brouwers gedoneerd voor alle gasten zodat men deze ter plaatse in een gepast proefglas kan degusteren”, vertelt Kuperus.

Het event start om 14.00 uur bij Bierlokaal de Engel, Groote Markt 14 Oldenzaal. Bierconnaiseurs is een non-profitorganisatie, die de kosten van het event zelf draagt.